Sven Martinek 60 let


Tento německý herec, který se snaží uplatnit především v akčním žánru, se narodil 18. února 1964 v německém Magdeburgu. Herectví vystudoval na vysoké škole Ernsta Busche. Na divadelních prknech se poprvé objevil v roce 1978, v televizi až počátkem devadesátých let. Proslavil se postavou policisty Maxe Zandera v úspěšném akčním seriálu KLAUN.

I když se tento seriál již nenatáčí, rozhodl se Sven Martinek k tomuto hrdinovi vrátit a v roce 2005 spatřil světlo světa stejnojmenný celovečerní film, který vyšel také v české videodistribuci. Z dalších filmů, ve kterých se Sven Martinek objevil, je nejznámější akční titul BOMBY POD BERLÍNEM z roku 1998. Tento film také kdysi vyšel v české videodistribuci.

Objevil se také v seriálech KOBRA 11, STEFANIE, MÍSTO ČINU, VOLEJTE POLICII 110. Za postavu Klauna/Maxe Zandera získal cenu Objev roku v novinářské anketě magazínu TV Today.


18.2.1964
Magdeburg, Magdeburg, Východní Německo
Sven Martinek csfd

Alice - The Darkest HourPhantomschmerzSchneeflöckchenJak napálit bankuThe KeyWeiber! Schwestern teilen. Alles.Kreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach MontenegroNach all den JahrenVolání AfrikyBrazilské štěstíLiebe und Tod auf JavaBei manchen Männern hilft nur VoodooDrei gegen einenHindernisse des HerzensHammer & HartKlaunAgnes a jeho bratřiPan LehmannRotlicht - Im Dickicht der GroßstadtDům pro psaHotte im ParadiesBomby pod BerlínemSnílek a divoškaDie heilige HureKlaunZpověďAdrenalinDoppelter Einsatz - RäuberkindKlaunZwei vom gleichen SchlagDoppelter Einsatz - Noch zwei Tage bis RioInfiltrátorRacheLandschaft mit DornenGroße Liebe gesuchtVýstup na ChimborazoOstrov labutíDěvče a chlapecAlles im GartenMoje máma veterinářkaVraždy na severuDie Kanzlei


Aktualizace osobnostního profilu Sven Martinek: 2.11. 2023 16:32