Marek Duranský 32 let


Marek Duranský je slovenský cestovatel, dobrodruh, fotograf a nadaný písničkář. Má vystudovaný bakalářský titul z informatiky. Ale jak sám tvrdí, tak kancelářská práce ho nebavila, tak u svého oboru nezůstal a živil se třeba i v hotelu, kde lidem parkoval auto.

Na obrazovkách se poprvé objevuje v roce 2016, kdy se vydává na cestu jako druhý fotograf během expedice v seriálu Trabantem z Austrálie do Asie a ve filmě Trabantem do posledního dechu, kdy v polovině expedice přes Tichomoří nahrazuje člena posádky a výpravu organizovanou Danem Přibáněm dokončuje. Protože tým Dana Přibáně skvěle doplnil, objevuje se na obrazovkách v roce 2019 i v druhé výpravě Žlutého cirkusu, a to v Trabantem z Indie až domů a Trabantem tam a zase zpátky, kdy ve výpravě opět působí jako fotograf a se svou kytarou jako písničkář. V obou dvou expedicí je člen a jeden z řidičů polského Fiata 126 Malucha.

Roku 2019 se objevuje i mimo český Žlutý cirkus, a to ve filmu Marka Slobodníka Afrikou na pionýru, kde mění automobil za motocykl Jawa Pionýr a z Banskej Bystrice přejíždí celou Afrikou, a to až na samotný cíp Afriky – Střelkový Mys. Expedice jela na motorkách průměrnou rychlostí 31 km/h a trvala 5 měsíců, během kterých se Marek Duranský nakazil malárií. Nakonec ale expedici ve zdraví a s úspěchem všichni zvládli. V roce 2020 dále vydává na svém kanálu na YouTube miniseriál Cesta za Slobodou s M&M - Po stopách Radka vo Vietname, kdy dokumentuje jak on, Marek Slobodník a parta známých navštíví notoricky známého člena skoro ze všech expedicí Žlutého cirkusu Radoslaw Jona a jejich dvoutýdenní cestu na motorkách po Vietnamu.


4.3.1992
Bratislava, Československo
Marek Duranský csfd

Cesty po Slovensku s Marekom & MarekomAfrika na PionieriCesta za Slobodou s M&M - Po stopách Radka vo VietnameAfrikou na pionýruTrabantem tam a zase zpátkyTrabantem z Indie až domůTrabantem do posledního dechuTrabantem z Austrálie do AsieTrochu inak s Adelou


Aktualizace osobnostního profilu Marek Duranský: 4.3. 2024 17:32