Marisa Allasio 87 let


Italská kráska Marisa Allasio, vlastním jménem Maria Lucia Allasio, prodělala krátkou hvězdnou kariéru v padesátých letech, po uzavření manželství a narození dětí však na další angažmá před kamerami rezignovala. Narodila se v Turíně, jejím otcem byl slavný italský fotbalista a později trenér Federio Allasio (1914-1987). Vyrůstala v Janově, kde otec působil jako fotbalový trenér, a ve čtrnácti letech tady vyhrála soutěž Miss pláž. Když pak rodina přesídlila do Říma, její fotografie se objevily na stránkách časopisů a jejímu vstupu do uměleckého světa nic nestálo v cestě.

Její jméno se začalo objevovat také v bulvárních médiích, cesty do Ameriky byly příslibem angažmá v Hollywoodu, což ovšem skončilo u natočení muzikálu ARRIVEDERCI ROMA (1957), které v Itálii realizoval Roy Rowland se slavným zpěvákem Mariem Lanzou v hlavní roli. Poslední dva filmy natočila Marisa Allisio v roce 1958, jeden v Německu, jeden v Itálii, po boku Alberta Sordiho hrála v komedii BENÁTKY, LUNA A TY (Venezia, luna e tu, 1958), opět v režii Dina Risiho, pak ve dvaadvaceti letech skoncovala s další kariérou a od té doby se již před filmovou kameru nikdy nepostavila.

Razantní ukončení hereččiny kariéry souvisí s jejím sňatkem. V roce 1957 se na filmovém festivalu v Benátkách setkala s hrabětem Pierem Calvim di Bergolo (*1933) a v listopadu 1958 se za něj provdala. Hrabě Piero Calvi di Bergolo byl synem důstojníka z nepříliš významné šlechtické rodiny, po matce byl ale vnukem italského krále Viktora Emanuela III. Nově získaná příslušnost ke společenské smetánce změnila i Marisin názor na její prezentaci v médiích a již jako hraběnka Marisa Calvi di Bergolo zažalovala v roce 1959 časopis Il Borghese za zveřejnění jejích údajně obscénních fotografií. Na její popud policie zabavila kompletní vydání časopisu, soud v Miláně ale pak došel k závěru, že fotografie použité z filmu CHUDÍ, ALE KRÁSNÍ nejsou žalovatelné, jestliže celý film prošel státní cenzurou.

Z manželství s Pierem Calvim di Bergolo má Marisa dvě děti, syna Carla (*1959) a dceru Andu (*1962).


17.7.1936
Turin, Itálie
Marisa Allasio csfd

Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in boccaBenátky, měsíc a tyMamma, perché mi hai fatto cosi bello?Nackt, wie Gott sie schufCampingChudinky krasaviceChudí fešáciLe schiave di CartagineMarisa la civettaSeven Hills of RomeSusanna tutta pannaMaruzzellaVojna a mírLe diciottenniRagazze d'oggiBallata tragicaCuore di mammaHrdinové nedělePerdonami!


Aktualizace osobnostního profilu Marisa Allasio: 1.11. 2023 04:12