Agostina Belli 75 let


Agostina Belli je rodačka z italského Milána. Narodila se 13.4.1949 jako Agostina Maria Magnoni. Její otec byl řemeslník Domenico Magnoni (mimochodem se narodil ve stejný den 13.4.) a matka se jmenovala Adele Margherita Dossena.

Objevila se v roli manželky Giancarlo Gianniniho ve snímku MIMI METALLURGICO FERITO NELL´ONORE (1972). Velký úspěch byl snímek PROFUMO DI DONNA (VŮNĚ ŽENY) z roku 1974. V tomto komediálním dramatu ztvárnila Sáru, dívku do které byl hlavní hrdina (Fausto Consolo ztvárněný Vittorio Gassmanem.), dnes osleplý voják zamilován. Ve filmu DUE CUORI, UNA CAPPELLA. (1975) hraje roli Claudie Giliberti po boku Renata Pozzetta. Film TELEFONI BIANCHI (1976) byl sice „chladněji“ přijat v Itálii, ale o to větší úspěch měl ve Francii. Ve Francii slavily úspěch i další filmy. Například LE JEU AVEC LE FEU (HRA S OHNĚM)-1975, nebo UN TAXI MAUVE (1977). V obou hraje Philippe Noiret.

Agostina se objevila ve více než padesáti filmech a v roce 1996 se rozhodla ukončit kariéru snímkem FAVOLA. V roce 2006 se ale objevuje opět na scéně, a to ve filmu UNO SU DUE v roli Eleny (hraje matku Tresy Taddei). Roli matky si zopakovala v roce 2008 ve filmu AMORE CHE VIENI, AMORE CHE VAI.

Agostina Belli byla v roce 1972 první herečkou, která se objevila nahá pro časopis Playboy. Kromě herectví má Agostina v oblibě focení, jízdu na koni, plachtění, procházky přírodou a velice ráda čte. Ráda čte filozofii, obzvláště východní Evropy. Má ráda neznámý, nadpřirozený svět. Agostina má ráda římskou kuchyni a je výbornou kuchařkou.


13.4.1949
Milano, Itálie
Agostina Belli csfd

Amore che vieni, amore che vaiJeden ze dvouFavolaFamiglia Ricordi, LaHappy endHermano del espacioDonna da scoprire, UnaSoldati - 365 all'albaTornaUn amour interditOn ne le dira pas aux enfantsŽlutý panterGuérilléra, LaManaosL'Enfant de nuitSuggestionataDrahá manželkaDvojí zločinHolocaust 2000Un taxi mauveBílé telefonyVelký podvodníkConviene far bene l'amoreDue cuori, una cappellaLe Jeu avec le feuGovernante, LaLumacone, IlPiatto piange, IlSyn zaživa pohřbenýVirilitàVůně ženyQuando l'amore è sensualitàRevolverSepolta vivaUltima neve di primavera, L'Ve spárech mafieAll'onorevole piacciono le donne (Nonostante le apparenze... e purché la nazione non lo sappia)Barbe-bleueBez rodinyLa CalandriaLa notte dei diavoliMimì metallurgico ferito nell'onoreModrovousMa che musica maestroSmolný den pro SkopceAndělé bez rájeCran d'arrêtFormula 1 - Nell'Inferno del Grand PrixIvannaNení jenom pohlazeníIl Terribile ispettoreBandité v MiláněVoce del cuore, LaAgence, L'VanitaVarietàInverno al mareStřípky z festivalu v CannesNatural Born StarPortrait de Vittorio Gassman


Aktualizace osobnostního profilu Agostina Belli: 2.11. 2023 16:25