Soňa Červená (1925 - 2023)


Soňa Červená je česká herečka a světoznámá operní pěvkyně, mezzosopranistka.

Po několika desítkách let strávených v emigraci se vrátila zpět do vlasti a dodnes stále aktivně vystupuje. V roce 2004 obdržela cenu Thálie jako zvláštní cenu kolegia.

V baru KRÁSNÝ ZTRÁTY Michala Prokopa se Soňa Červená sešla s Geraldinou Muchovou, hudební skladatelkou skotského původu, někdejší manželkou dobrodruha, válečného reportéra a spisovatele Jiřího Muchy.


9.9.1925
Praha, Československo
7.5.2023
Praha, Hlavní město Praha, Česko
Soňa Červená csfd

Krásná nevěsta v černémPupendoJeansGeschichten aus dem Wiener WaldThe Black RiderLuluDivotvorný kloboukPísnička za grošÚnosRevoluční rok 1848Poslední mohykánMadameMünchen MordAlphateam - Die Lebensretter im OPHana Podolská, legenda české módyJiří Suchý - Lehce s životem se prátČervenáSoňa Červená na Zlaté PrazeNeobyčejné životy13. komnataGustav MahlerDo samoty v tanciMoje 20. stoletíČervená nitČeské pěvkyně v AmericePříběhy slavnýchJdeme na ČervenouAby nebolely...!Mladí mičurinciKoncert pro BrnoNádech věčnosti - Oratorium ke svátku sv. LudmilyToufarZítra se bude...Last VodkaCeny Thálie 2015DVTVCeny Thálie 2012Tah dámouTrumfy Miroslava DonutilaUchem jehlyPřed půlnocíCeny Thálie 2004Pocta Jiřímu VoskovcoviVzpomínky nám zůstanouVšechnopártyBarvy životaKrásný ztrátyHaló, hudbaÚsměvyŠoubyznysAlbumSoňa Červená


Aktualizace osobnostního profilu Soňa Červená: 30.10. 2023 13:08