Felicia Farr 91 let


Felicia Farr, pravým jménem Olive Dines (4. 10. 1932, New York), je americká herečka a modelka, která v počátcích své kariéry vystupovala hodně v reklamách. V této době se i poprvé provdala, za muže Lee Farra, a porodila své první dítě, dceru Denise. Manželství však nevydrželo.

Asi za její největší herecký úspěch lze považovat komedii Líbej mne, hlupáčku, v režii slavného Billy Wildera. V té době už byla podruhé vdaná (1962), a to za herce Jacka Lemmona, jemuž porodila dceru Courtney, a kterého si vzala během jeho natáčení Sladké Irmy v Paříži. Pár spolu vydržel až do hercovy smrti v roce 2001.

V sedmdesátých letech poté následovalo komediální drama Kotch, režírované jejím manželem, a thriller Dona Siegala Charley Varrick, kde podstoupila už druhou spolupráci s Walterem Matthau. Za zmínku ještě stojí její účinkování ve filmu Takový je život, v němž měl hlavní roli její manžel Jack Lemmon, a které se dá považovat za ukončení její herecké kariéry.


4.10.1932
Westchester County, New York, USA
Felicia Farr csfd

Loser's CrownHráčTakový je životCharley VarrickAwake and Sing!KotchThe Venetian AffairMemorandum for a SpyLíbej mne, hlupáčkuHell Bent for LeatherThree Musketeers, TheOnionhead3:10 Vlak do YumyJubalPoslední vůzReprisal!The First TexanTime TableBig House, U.S.A.Zadáno pro Alfreda HitchcockaBehind the Scenes with Blake Edwards' 'The Great Race'Not One Shall DieZlatý Glóbus 1998The 40th Annual Primetime Emmy AwardsThe 55th Annual Academy AwardsThe 47th Annual Academy AwardsThe 35th Annual Academy AwardsThe 33rd Annual Academy AwardsThe 31st Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Felicia Farr: 16.4. 2024 20:15