Dolores Fuller (2023 - 2011)


Narodila se jako Dolores Eble v městečku South Bend v Indianě. Poprvé ji napadlo, že by se chtěla stát herečkou, když se jako desetiletá objevila v komparzu v motelové scéně romantického komediálního dramatu STALO SE JEDNÉ NOCI (1934). Hrála v několika školních hrách, příležitostně se živila modelingem a prací v televizi. Na počátku 50. let se spolu se svojí kamarádkou – herečkou Monou McKinnon zůčastnila castingu, na kterém se seznámila s producentem a rezisérem Edwardem D. Woodem jr., kteý se brzy stal jejím partnerem.

Jejím posledním filmem v 50. letech byl muzikál THE OPPOSITE SEX. Dolores poté přesedlala na hudební dráhu a začala psát písně (mj. pro filmy Elvise Presleyho BLUE HAWAII nebo KID GALAHAD), založila svou vlastní nahrávací společnost Dee Dee Records a pomohla k hudební kariéře takovým hvězdám jako Johnny Rivers nebo Tanya Tucker. V autobiografickém snímku o Woodovi s názvem ED WOOD ji ztvárnila Sarah Jessica Parker. V srpnu roku 1988 se jejím manželem stal Philip Chamberlin, se kterým žije v nevadském Las Vegas dodnes. V roce 2008 vydala knižní autobiografii s názvem: A fuller life: Hollywood, Ed Wood and me.


3.11.2023
South Bend, Indiana, USA
9.5.2011
Las Vegas, Nevada, USA
Dolores Fuller csfd

Corpse Grinders 2, TheDimensions in FearIronbound Vampire, TheThe Opposite SexNevěsta monstraJail BaitPlaygirlThe RaidThis Is My LoveCount the HoursGirls in the NightGlen, nebo GlendaMesa of Lost WomenThe Blue GardeniaThe Body BeautifulThe MoonlighterOutlaw WomenStalo se jedné nociThe Stars of Star Wars: Interviews From the CastUngeschliffener Diamant, EinThe Haunted World of Edward D. Wood Jr.Ed Wood: Look Back in AngoraCollege Capers


Aktualizace osobnostního profilu Dolores Fuller: 3.11. 2023 02:25