Geraldine James 73 let


Geraldine James má britské občanství. Narodila se 6.7.1950 v Maidenhead - Berkshire v Anglii do rodiny otce kardiologa a matky alkoholičky, která dceru inspirovala k zapojení se do organizace NACoA.

Svou rolí v TV filmu SHE´S BEEN AWAY (1989) získala Geraldine James na festivalu v Benátkách cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Hostovala také v rádiové sérii BBC Rádia o záhadných vraždách s názvem BALDI. Přesto je spíše uznávaná jako seriálová herečka. V současnosti je vdaná za herce a divadelního režiséra JosePHa Blatchleye a mají spolu jednoho potomka. Naposledy si zahrála v adaptaci známé pohádky ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ postavu Lady Ascot a nejnověji v komedii ARTHUR matku Arthura Vivien. Brzy se objeví v dalším pokračování SHERLOCKA HOLMESE, opět pod taktovkou Guye Ritchiho.


6.7.1950
Maidenhead, Berkshire, England, Velká Británie
Geraldine James csfd

PožehnáníPanství DowntonDaphneMegan LeaveyStvůraAlenka v říši divů: Za zrcadlem45 letRobot OverlordsDianaLegacy13 schodů dolůArthurMuži, kteří nenávidí ženySherlock Holmes: Hra stínůAlenka v říši divůVyrobeno v DagenhamuSherlock HolmesCaught in a TrapHeistPhoo ActionNorthangerské opatstvíHorečkaHearts of GoldHolky z kalendářePohádka mého životaMay a její andělPes baskervillskýTom a TomášProkletý láskouLužinova obranaTestimony of Taliesin Jones, TheSeesawMrtvá a živáMuž, který věděl příliš máloMoll FlandersováOver HereDoggin' AroundThe HealerWords Upon the Window PaneNo WorriesA Doll's HouseLosing TrackThe BridgeBackstage at Masterpiece TheatreBeltenebrosExPřísně tajné prázdninyShe's Been AwayThe Tall GuyWolves of Willoughby Chase, TheZeď strachuTime and the ConwaysHistory Man, TheSweet WilliamBloody KidsWho's WhoThis Town


Aktualizace osobnostního profilu Geraldine James: 30.3. 2024 17:04