Neal McDonough 58 let


Musia byť aj tí, ktorí stoja v úzadí... Americký herec Neal McDonough sa narodil v roku 1966. Dodnes nie je slávny. A skúsený divák nemusí vynaložiť veľa energie na to, aby pochopil, že to tak aj zostane. McDonough si to uvedomuje tiež. A preto je víťazom. Nikdy nebude hviezdou titulných strán farebných časopisov, nikdy nedostane za jeden film dvadsať miliónov dolárov. Ale je tu – a každým ďalším rokom sa stáva čoraz nezameniteľnejším predstaviteľom výrazných podporných roličiek. Nie vždy tomu však tak bolo.

Dlhé roky prepožičiaval tvár televíznym produkciám, nebrániac sa ani dabingu kreslených televíznych seriálov (znova komiksy, napríklad „Iron Man“ a „Neuveriteľný Hulk“). A popularita nikde - ak aj účinkoval vo veľkých hollywoodskych produkciách, bola z toho nepodstatná rolička v sci-fi STAR TREK: PRVÝ KONTAKT. V porovnaní s ním i nenápadný pracant David Morse (hrali spolu v trileri VRAŽDA V PRIAMOM PRENOSE) vyzerá ako hviezda najvyššieho kalibru.

Možno jedným z najdôležitejších rozhodnutí hercovej kariéry bol paradoxne „iba“ horor, konkrétne kuriózne kanibalské dobrodružstvo VYHLADOVANÍ, nakrúcané vo Vysokých Tatrách, kde McDonough stvárnil drsného vojaka Reicha, s hŕstkou vojakov (napr. Guy Pearce, David Arquette či Jeffrey Jones) podliehajúci šokujúcemu vyvražďovaniu zo strany mystického kanibala (Robert Carlyle). Vďaka tejto postave herec prenikol do širšieho povedomia divákov. Vrátane Stevena Spielberga.

Ten ho z pozície producenta obsadil najskôr do ambiciózneho vojnového seriálu „Bratstvo neohrozených“ a o rok neskôr hral McDonough „náhodou“ po boku Toma Cruisea v sci-fi noir MINORITY REPORT (r. Steven Spielberg). Následne prišla ďalšia výrazná rola v akčnom béčku KRÁČAJÚCA SKALA, kde presvedčivo stvárnil part titulného zlosyna, komplikujúceho v zaspatom mestečku život z vojny sa vracajúceho svalovca (Dwayne Johnson). McDonough pôsobil dostatočne nebezpečným dojmom napriek tomu, že v porovnaní s bývalým wrestlerom Johnsonom pôsobil po fyzickej stránke... slabo.


13.2.1966
Dorchester, Massachusetts, USA
Neal McDonough csfd

Holiday TwistLeft Behind: Rise of the AntichristOutlaw PossePhoenixSkill HouseSoul MatesThe PrototypeThe ShiftThe Warrant: Breaker's LawThey Might Be KennedysBoonThere Are No SaintsApexRed StoneResident Evil: Raccoon CityJežek SonicMonsters of ManThe WarrantChlapi soběGame Over, Man!Hrdá Mary1922GreaterPolicajt ze sámošky 2The UnspokenBatman: Útok na ArkhamNávrat FalconaProhnilá zeměRed 2Společnost hrdinůVoják 3: Na domácí frontěZvrácená sestričkaThe Philly KidCaptain America: První AvengerPtáčataTikot hodinStreet Fighter: Legenda z Hong KonguNavěky silnýZrádce88 minutBrothers Three: An American GothicMachineStopařVím, kdo mě zabilNa poslední chvíliVlajky našich otcůZáchranářiSilent MenKráčející skálaProud časuThey Call Him SasquatchMinority ReportYou're Killing Me...A Perfect Little ManBalloon FarmDravciCirclesGrace a GlorieKariéristiInvaze


Aktualizace osobnostního profilu Neal McDonough: 5.11. 2023 05:04