Sergi López 58 let


Španělský herec Sergi López přišel na svět 22. prosince roku 1965 v Barceloně. Herectví vystudoval v Paříži v Mezinárodní filmové škole a právě Francie byla místem, kde se posléze proslavil jako filmový herec. Zsadním pro něj byla spolupráce s francouzským režisérem Manuelem Poirierem, v jehož filmu LA PETITE AMIE D´ANTONIO z roku 1992 mladý herec debutoval. Postupně spolu natočili další filmy, z nichž za zmínku stojí snímek LA CAMPAGNE z roku 1995 nebo WESTERN natočený o dva roky později.

V úspěšném tažení potom Sergi López pokračoval natočením snímku HARRY TO S VÁMI MYSLÍ DOBŘE, za který získal v roce 2000 Césara a Evropskou filmovou cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Do širšího povědomí se potom Sergi Lopez dostal rolí sadistického Kapitána Vidala ve snímku Guillerma del Tora FAUNŮV LABYRINT odehrávajícího se ve frankistickém Španělsku. O postavě Kapitána Vidala prohlásil, že to pro něj byla nejodpornější role, jakou kdy ztvárnil.

Kromě své rodné katalánštiny se Sergi López domluví anglicky a francouzsky. V současnosti žije se svou přítelkyní a dvěma dětmi.


22.12.1965
Vilanova i la Geltrú, Barcelona, Cataluña, Španělsko
Sergi López csfd

El viento que arrasaLa Fiancée du poèteRuta salvajeLa Grande MagieLa manzana de oroPacifictionPetite fleurMediterráneoFestival pana RifkinaJosepLa Pièce rapportéePracující dívkyRosina svatbaUltrainocenciaUpírka z BarcelonyVůněEl viaje de MartaNevinnostSedm důvodů k útěku (od společnosti)VagabondesBlack se řekne BeltzaEscapadaMuž, který zabil Dona QuijotaRaivaŠťastný LazzaroEn amont du fleuveLa vida lliureFaut savoir se contenter de beaucoupNová kůžeQuatretondetaSirotek21 nuits avec PattieLes Rois du mondePerfektní denSegundo origenTranseúntesUn dia perfecte per volarDos a la cartaEl niñoGeronimoLe Beau MondeMurieron por encima de sus posibilidadesDescalç sobre la terra vermellaIsmaelMichael KohlhaasNěhaTurfDubaï flamingoTango libreChez GinoMnichNebezpečná kořistLe Café du PontProfesionální manželkaRendez-vous avec un angeTmavý chlébLa RégateLes Derniers Jours du mondeMalý IndiMapa zvuků Tokia


Aktualizace osobnostního profilu Sergi López: 2.4. 2024 03:07