Werner Jörg Lüddecke (1912 - 1986)


Německý spisovatel a scénárista. Jedná se o význačného autora německé krimi.

Roku 1959 se s Theou von Harbou, což byla jedna z nejvýraznějších německých scénáristek, podílel na remake INDICKÝ HROB a TYGR Z EŠNAPURU. Roku 1964 přišel do kin HERRENPARTIE, směs politické satiry a tragédie. Do jugoslávské vesnice, kde žijí jen ženy, přijíždí němečtí turisté a ubytují se v penzionu. Zatímco muži zpívají po večerech vojenské písně, ženy přemýšlí, jestli mají hosty podřezat, nebo otrávit. Jejich muže jim za války zabil Wehrmacht.

Roku 1969 následovala gansterka DIE ENGEL VON ST. PAULI. St. Pauli je čtvrť uprostřed Hamburku, známá prostitucí, nelegálním obchodem a s tím spojenými zisky. Návštěvníci Hamburku totiž šířili o kriminalitě takové zkazky, že autoři filmu se jim rozhodli jejich přání vyplnit. Ve filmu se objevil celý ansámbl hamburského divadla Ohnsorg.

Roku 1976 se stává jedním ze scénáristů televizní série TATORT. K říjnu 2014 bylo natočeno 1 021 televizních epizod. Přičemž na počátku tohoto projektu stálo rádio - mezi lety 1985 až 1989 vyprodukovalo prvních třináct dílů Österreichische Rundfunk (ORF) a Bayerischen Rundfunk (BR).


10.6.1912
Hannover, Německá říše
10.5.1986
Ascona, Švýcarsko
Werner Jörg Lüddecke csfd

MorituriBalthasar im StauZinksärge für die GoldjungenSt. Pauli ReportEngel von St. Pauli, DiePánská jízdaJourney to the Lost CityDas TotenschiffIndický hrobTygr z EšnapuruMadeleine und der LegionärNoc, ve které přišel ďábelNacht der EntscheidungDer 20. JuliEin Mann vergißt die LiebeGeständnis unter vier AugenLeuchtfeuerJonny rettet NebradorSekera z WandsbekuDer Fuchs von ÖvelgönneMísto činuDie JournalistinAlte LiebeMeziaktí


Aktualizace osobnostního profilu Werner Jörg Lüddecke: 8.12. 2023 14:57