John Steiner (1941 - 2022)


Vysoký blonďatý herec se narodil v roce 1941 v anglickém Cheshiru. Stal se známým díky ztvárnění několika známých záporáků v italské kinematografii, především v hororech a spaghetti westernech. Z jeho raných filmů je nejznámější polodivadelní snímek Marat Sade (1966), kde Steiner ztvárnil pedofilního zvrhlíka v ústavu Charenton.

Nezanedbatelný je též jeho přínos v žánru spaghetti westernů. V levicovém snímku Tepepa (1969) ztvárnil mstícího se anglického lékaře, lahůdkou v jeho podání je pak záporák v temném post-spaghetti Mannaja (1977). Steiner si zahrál i v dramatických filmech s nacistickou a fašistickou tématikou jako Masakr v Římě (1973), Ve stínu hákového kříže (1989) nebo Salamandr (1981).

Herecká dráha Johna Steinera končí 90. léty, nyní žije na penzi v jižní Kalifornii ve Spojených státech.


7.1.1941
Chester, England, Velká Británie
31.7.2022
La Quinta, California, USA
John Steiner csfd

Now HereMichelangeloPaprikaGioco al massacroSindibád sedmi moříBig Man II. - BumerangSchůzka v LiverpooluŽoldáci strachuŽralokJulie a JulieÚtočníkCamping del terroreNotte d'estate con profilo greco, occhi a mandorla e odore di basilicoNávrat divokých husOsamělý běžecTroppo forteKomando LeopardSejmi ho a běžThe Berlin AffairI due carabinieriUn caso d'incoscienzaJeden proti celému impériuMystèreTemná moc slunečního bohaI cacciatori del cobra d'oroTemnotaCar CrashSalamandrActionLovci apokalypsyCaligulaIl piccolo ArchimedeEffetti specialiIl prigionieroLáska s otazníkemAntonio Gramsci: i giorni del carcereLa gabbiaLa malavita attacca... La polizia risponde!MannajaSbohem a amenVon Buttiglione SturmtruppenführerVálka gangůŠokLe GuêpierLe deportate della sezione speciale SSMark colpisce ancoraMilano violentaSalon KittyVelký strachI Don't Want to Be BornIl cav. Costante Nicosia demoniaco ovvero Dracula in brianzaKrutý ŘímOndata di piacerePoslední den školy před vánočními prázdninamiL'invenzione di MorelNávrat bílého tesákaOccupationsBílý tesákLa polizia è al servizio del cittadino?La villeggiatura


Aktualizace osobnostního profilu John Steiner: 19.11. 2023 18:46