Olivia Hussey 73 let


Herečka Olivia Ossuno Hussey se narodila 17.4.1951 anglické sekretářce Joy Alma Hussey a Andreasi Osuno, uměleckým jménem Isvaldo Ribo, opernímu zpěvákovi a známému a populárnímu interpretovi tanga. Když bylo Olivii sedm let odcestovala spolu s matkou a mladším bratrem do matčina rodiště Anglie, a usadili se v Londýně. Tady navštěvovala školu a později Alma Joy rozhodla, že bude Olivia chodit v Itálii do Conti akademie, pětileté dramatické školy, která se věnovala mladým, začínajícím talentům, a specializovala se především na herectví.

Olivia má na svém kontě více jak 40 filmů namátkou : THE BATTLE OF THE VILLA FIORITA, CUP FEVER - 1965, ROMEO A JULIE - 1968, ALL THE RIGHT NOISES - 1969, H-BOMB, LOST HORIZON, BLACK CHRISTMAS, 1977 hraje Marii v Zeffirelliho JESUS OF NAZARETH, po čase mohla diváky potěšit rolí Rosalie Otterbourn v detektívce podle Agáty Christie - DEATH ON THE NILE – Smrt na Nilu – 1978 po boku Petera Ustinova, THE CAT AND THE CANARY, VIRUS, THE MAN WITH BOGART'S FACE, THE JEWELER'S SHOP, UNDECLARED WAR, THE DARK MIST, SEVEN DAYS OF GRACE, TORTILLA HEAVEN, CHINAMAN'S CHANCE, a jako poslední to byl THREE PRIESTS v roce 2008. Natočila 16 televizních filmů, z nichž je naposledy nejznámější z roku 2003 – MOTHER THERESA.

Olivia má velice příjemný, znělý hlas, odborníci o ní tvrdí, že její hlas je fenomenální, a že by měla také zpívat. Nicméně, je také známá svým perfektním dabingem. Olivia byla třikrát provdaná. Prvním manželem byl syn herce a zpěváka Deana Martina – Dean Paul Martin, se kterým se seznámila v roce 1969, o dva roky později se vzali a v roce 1978 rozvedli. Mají spolu syna Alexandera. (Dean Paul Martin se v roce 1987 zabil při automobilových závodech.) V roce 1980 se vdala podruhé za japonského rockového hudebníka a zpěváka Akiru Fuse, a spolu mají syna Maxe narozeného 1983. Rozvedli se v roce 1985, a roku 1991 se vdává po třetí za hudebníka Davida Glena Eisleye. V říjnu 1993 se jim narodila dcera India Eisley.

Olivia získala ceny a nominace na Annie Awards 2001- Nominaci "Outstanding Individual Achievement for Voice Acting by a Female Performer in an Animated Television Production" – v Batman Beyond , dále získala cenu David di Donatello Awards za film - Won 1969, Zlatý glob - Most Promising Female Newcomer za Romeo a Julie 1969, a nominace na nejzajímavější ženskou tvář – cena Laurel Awards - Female New Face - za Julii v Romeo and Juliet.


17.4.1951
Buenos Aires, Argentina
Olivia Hussey csfd

One Week in HollywoodRailroad to Hell: A Chinaman's ChanceSpolečenská sebevraždaChinaman's ChanceThree PriestsTortilla HeavenSeven Days of GraceHeadspaceIsland PreyMatka Tereza - Pero v Boží ruceEl gritoShame, Shame, ShameZahrada zlaDark Mist, TheOstrov mrtvého mužeBad English I: Tales of a Son of a BritIce Cream ManTajemství rytířů DeltaZachraň mě!Nevyhlášená válkaPsycho IV: ZačátekToKlenotníkův obchodDistortionsKorsičtí bratřiIvanhoeKrvavý táborOverkill: Skrz peklo do skutečnostiThe Man with Bogart's FaceBastard, TheSmrt na NiluSmrt podle poslední vůleThe PirateThe Thirteenth Day: The Story of EstherJežíš NazaretskýČerné VánoceLost HorizonLetní zabijákAll the Right Noisesตัดเหลี่ยมเพชรRomeo a JulieBattle of the Villa Fiorita, TheFotbalová horečkaCrunch, TheBatman budoucnostiSuperman: The Animated SeriesBoy Meets WorldTo je vražda, napsalaPoslední dny PompejíTax Shelter TerrorsThe Psycho LegacyClarkworldKam se hrabe HollywoodThe 100 Scariest Movie MomentsTen kluk bude točitAnthony Perkins: The E! True Hollywood Story


Aktualizace osobnostního profilu Olivia Hussey: 2.11. 2023 14:25