Michael Palin 80 let


Graham Chapman: Pan Wentworth mi prostě řekl, abych sem přišel a řekl, že v mlýně je nějaký problém, to je všechno! Nečekal jsem Španělskou inkvizici!

[Lítačky se otevřou a Kardinál Ximinez Španělský [Michael Palin] vstoupí, doprovázen dvěma mladšími kardinály. Kardinál Biggles [Terry Jones] má leteckou kuklu a brýle na hlavě. Kardinál Fang [Terry Gilliam] se divně šklebí, kroutí očima a je prostě Kardinál Fang]

Palin: NIKDO nečeká Španělskou inkvizici! Naší hlavní zbraní je překvapení... Překvapení a strach, strach a překvapení... Našimi dvěma hlavními zbraněmi jsou strach a překvapení... A nemilosrdná výkonnost... Našimi třemi hlavními zbraněmi jsou strach, překvapení a nemilosrdná výkonnost... A téměř fanatická oddanost Papeži. Našimi čtyřmi... Ne... Do naší hlavní výzbroje... Mezi naše zbraně... patří takové prvky jako strach, překvapení... Zkusím přijít ještě jednou.

Michael Edward Palin (čti Pejlin) se narodil 5. května 1943 v Sheffieldu v Yorkshiru v Anglii svým rodičům. Jeho otec Edward byl manažerem a inženýrem v továrně na toaletní papír a matka Mary dcerou nejvyššího Šerifa z Nottinghamu. Michael strávil většinu dětství doma na Whitworth Road v Sheffieldu s o 9 let starší sestrou Angelou (1992 spáchala sebevraždu). Tam také chodil do Birkdaleské přípravky, kde se poprvé setkal s divadlem (hrál Marthu Cratchit ve hře podle Charlese Dickense Vánoční koleda a spadl z podia). Přestože nepocházel z bohaté rodiny, studoval na stejné soukromé střední škole v Shrewsbury, jako o něco dříve jiný britský satirik a komik Peter Cook. 1962 se dostal na Oxfordskou univerzitu na Brasenose College v oboru historie.


5.5.1943
Sheffield, hrabství York, Anglie, Velká Británie
Michael Palin csfd

Ztratili jsme StalinaVšechno, co chcešMonty Python živě (převážně)Naše noviny slouží dvakrátAutobiografie jednoho lháře: nepravdivý příběh Grahama ChapmanaVelká vánoční jízdaThe Last Day of WW1Monty Python Live2000 TodayPythonlandLive from the LighthouseDivoká stvořeníVrbičky pod sněhemŽabákova dobrodružstvíComic ReliefKamarád vítrVyberte si svou tříduAmeričankaA Night of Comic Relief 2Inar gahinedParrot Sketch Not Included: Twenty Years of Monty PythonRyba jménem WandaBrazilSoukromá slavnostMonty Pythonův smysl životaMisionářZloději časuŽivot BrianaThe RutlesRed DressŽvahlavMonty Python a Svatý GrálThree Men in a BoatA teď něco úplně jinéhoEuroshow 71How to Irritate PeopleInscenaceSimpsonoviWorzel Gummidge: Oživlý StrašákJarmark marnostiBřinčíciRemember MeGriffinoviPalin's ColumnG.B.H.Nicholas Craig, the Naked ActorHome and AwayNews Is the News, TheComic RootsInnes Book of Records, TheNeskutečné historky


Aktualizace osobnostního profilu Michael Palin: 14.11. 2023 11:52