Michael Paré 65 let


Michael Paré se narodil v říjnu 1959 do rodiny francouzského Kanaďana a Američanky z Irska jako osmé z deseti dětí. V roce 1964 podlehl Michaelův otec dlouhému boji s leukémií. Jeho matka pak i přes nesmírné těžkosti vytáhla rodinu ode dna. Po skončení střední školy začal Michael navštěvovat prestižní Kulinářský institut v New Yorku (Culinary Institute of America in Poughkeepsie New York). Jakožto vynikající student byl záhy zaměstnán v několika prestižních newyorských restauracích jako šéfkuchař, a to dokonce již v době před promocí. Během práce v „Tavern on The Green“ v New Yorku Michaela objevil agent pro modeling a herectví.

STREETS OF FIRE od Waltera Hilla z roku 1984 se staly Michaelovou první hlavní rolí a hned velice úspěšnou, a navíc byl obklopen dalšími vycházejícími hvězdami jakými byli Diane Lane, Willem Dafoe, Rick Moranis aj. Soundtrack z tohoto filmu byl jedním z nejprodávanějším po mnoho dalších let. Dalším Parého úspěchem bylo účinkování ve filmu THE PHILADELPHIA EXPERIMENT. Michaelovo další směřování ovlivnila tragédie, která následovala - odchod jeho mentora a přítelkyně Joyce Selznickové. Parého kariéra pokračovala, ale úžasná trajektorie byla bez vynikajícího vedení Joyce přerušena. Mezi další práce, které přijal, patřil seriál o newyorském policistovi, který je převelen do Houstonu a donucen spolupracovat s kolegou, který je jeho přesným opakem. RYTÍŘI Z HOUSTONU se natáčeli další dva roky a jejich obliba nebyla malá.

Devadesátá léta se v Parého kariéře nesla ve znamení přijímání rolí v mezinárodních koprodukcích často pochybné kvality či domácích béček. Mezi největší úspěchy patřil v roce 1990 MĚSÍC 44, německý film, díky němuž se Roland Emmerich prosadil do Hollywoodu. Pak už ovšem přicházely pouze projekty jako LUNAR COP, POINT OF IMPACT, INTO THE SUN, CARVEROVA BRÁNA a další. Nutno podotknout, že Parého účast a snaha byla mnohdy jediná pozitivní stránka filmu. Hodnotnějším snímkem byla až v roce 1999 SMRT PANEN Sofie Coppolové, kde si Michael zahrál starší verzi postavy Joshe Hartnetta. Zlom v Michaelově kariéře to ovšem neznamenalo, naopak s novým tisíciletím se začal objevovat v možná ještě větších obskurnostech než v devadesátých letech – GARGOYL, VARAN VS. KOBRA, BLOODRAYNE apod.

Paré nevystupuje jenom ve filmech, ale čas od času se objevil i na divadelních prknech. Úspěch slavil především v roce 1998 rolí opileckého policisty ve hře Louise LaRussoa „Black marble shoeshine stand“, kterého si jakožto autora obzvláště oblíbil.


9.10.1958
Brooklyn, New York City, New York, USA
Michael Paré csfd

Chuck Hank and the San Diego TwinsEnd of LoyaltyInterceptK-TownKings of L.A.Save the Last BulletThe Beast Comes at MidnightThe Killing TimeThe PuppetmanWanted ManWrongful DeathAs Long as I'm FamousAttack on TitanBeyond the ResonatorBridge of the DoomedCurse of the Re-AnimatorDawnLockdownNixPig KillerRenegadesSacred Grounds: ForbiddenSpace Wars: Quest for the DeepstarThe Red Tide MassacreTop Gunner: Danger ZoneTrail BlazersVampire Penance: The Atonement of John WolfChristmas CollisionDeceived by My Mother-In-LawMind GamesMummy DearestPainkillerPast na rodinuRaunch and RollRighteous BloodShark IslandSouth of HeavenThe PenthouseThe Resonator: Miskatonic UThe Wild ManThe Wrong FiancéTriassic HuntAloneEmerald RunInvincibleMiddleton ChristmasThe InsurrectionHollow PointMaking a Deal with the DevilManipulatedMaydayTenkrát v DeadwooduThe Last Big SaveA Christmas in Royal FashionAstroBattle of the DronesMěsto lžíPuppet Master: The Littlest ReichRachot ve městě Big KillThe Debt Collector


Aktualizace osobnostního profilu Michael Paré: 31.10. 2023 02:18