Tom Hardy 46 let


„You don't step on stage to eat, you go there to be eaten."Celým jménem Edward Thomas Hardy se narodil 15. září 1977 v Hammersmithu v Londýně v Anglii manželům Edwardovi a Anne Hardyovým jako jediné dítě. Jeho otec byl spisovatel a jeho maminka umělkyně. Než se stal předním britským hercem, byl se svojí výškou 175 centimetrů vysoký Angličan během svého mladí velmi drzý výrostek. Například odcházel za školu kouřit cigarety nebo ho zastavili policisté, když řídil kradený mercedes. Když byl v mládí několikrát zatčený a věnoval se drogám a alkoholu, moc nenasvědčovalo tomu, že by se z něj stala hollywoodská hvězda.

Jeho první debutující příležitost přišla v roce 2001, kdy byl Tom obsazen do mini seriálu HBO Bratrstvo neohrožených jako John Janovec. Téhož roku se objevuje i ve velkofilmu Ridleyho Scotta Černý jestřáb sestřelen.

Tom Hardy má několik tetování na svém těle a můžeme si jich v několika filmech i všimnout. Jak říká, všechna tetování pro něj něco znamenají a nechával si je udělat, aby věděl, kým byl. Například jeho: „Till i die SW" na pravém boku, znamená - „Dokud nezemřu Sarah Ward." Se kterou byl od roku 1999 pět let ženatý.

Po natočení filmu Star Trek: Nemesis v roce 2002, kde zahrál zápornou postavu Shinzona nastupuje na léčbu alkoholismu i závislosti na drogách. Od roku 2003 je zcela střízlivý a při sledování Oscarů nebo na slavnostních premiérách popijí s kolegy minerálku. „Jsem třeba na premiéře, všichni jdou chlastat, já jdu s nimi, ale celou noc ucucávám perlivou vodu. Všichni kolem mě jsou nalití a já jsem střízlivej. Někdy je to peklo, někdy je to docela zábava."Následuje menší role ve filmu Po krk v extázi (2004), kde se objevuje vedle britského kolegy Daniela Craiga. O dva roky později vedle dalšího slavného britského herce Ewana McGregora, se kterým hrál ve filmu Černý jestřáb sestřelen, ve filmu Scény z partnerského života. Následuje několik TV filmů až do roku 2007, kdy po boku svého kamaráda Benedicta Cumberbatche se objevuje ve filmu Stuart: Život pozpátku. Za roli získal prestižní cenu BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon.


15.9.1977
Hammersmith, Londýn, England, Velká Británie
Tom Hardy csfd

Mad Max: The WastelandWar PartyHavocVenom: The Last DanceMotorkářiSpider-Man: Bez domovaVenom 2: Carnage přicházíCaponeVenomDunkerkDítě číslo 44Legendy zločinuLondon RoadREVENANT ZmrtvýchvstáníŠílený Max: Zběsilá cestaŠpinavý prachyNoční jízdaTemný rytíř povstalTohle je válka!Země bez zákonaJeden musí z kola venWarriorPočátekEmily Brontëová: Bouřlivé výšinyZlodějská partieBronsonRocknRollaSucker PunchRovnice smrtiStuart: Život pozpátkuThe InheritanceZáplavaMarie AntoinettaMinotaurProjekt AndromedaScény z partnerského životaSweeney ToddGideon's DaughterPanenská královnaÚtěk z ColditzuEMRPo krk v extáziLáska a .Smrtící dávkaDezertérHra o smrtiStar Trek X: NemesisČerný jestřáb sestřelenGangy z BirminghamuTaboo


Aktualizace osobnostního profilu Tom Hardy: 3.4. 2024 19:51