Hardy Krüger (1928 - 2022)


Hardy Krüger (celým jménem Franz Eberhard August Krüger) se narodil 12.4.1928 v Berlíně. Tento německý herec chodil od roku 1941 do školy Adolfa Hitlera v Ordensburgu (Sonthofen). Ve věku 15 let, debutoval v německém snímku MLADÝ OREL (Junge Adler), ale jeho herecká kariéra byla přerušena, když byl povolán do německé pěchoty v roce 1944 ve věku 16 let. V březnu 1945, byl povolán do Krüger 38. SS divize Nibelungen, kde prožil těžké boje, než byl zajat americkými silami. Protože jeho vzhled odpovídal arijským zákonům (blond vlasy a modré oči), Hardy Krüger často hrál v poválečných letech ve filmech typického německého vojáka nebo velitele.

Je dvakrát rozvedený, v současné době je v dlouholetém svazku s Anittou Krüger. Má dvě děti. Dcera Christiane Krüger a syn, Hardy Krüger, Jr. jsou také herci.


12.4.1928
Berlín-Wedding, Německá říše
19.1.2022
Palm Springs, California, USA
Hardy Krüger csfd

Familiengeheimnisse - Liebe, Schuld und TodNasazený špiclElegantní společnost s ručením omezenýmŠpatné je dobréDivoké husyModrá ploutevProžít si své pekloPříliš vzdálený mostPotato FritzRozsudekBarry LyndonPaper TigerPátá ofenzíva: Bitva o SutjeskuSamotářNight Hair ChildBitva na NeretvěLa monaca di MonzaTajemství Santa VittorieČervený stanLe franciscain de BourgesVelekobylkaL'espionLe chant du mondeLet FénixePianos mecánicos, LosLe Gros CoupHatari!Neděle ve Ville d'AvrayČtyři pravdyLiane, die Tochter des DschungelsZwei unter MillionenBumerangTaxi do TobrukuDer Rest ist SchweigenDie Gans von SedanSchůzka naslepoBachelor of HeartsGestehen Sie, Dr. Corda!Banktresor 713Der Fuchs von ParisLiane, das Mädchen aus dem UrwaldAlibiAn der schönen blauen DonauDer Himmel ist nie ausverkauftDer letzte SommerDie Jungfrau auf dem DachIch und DuMuß man sich gleich scheiden lassen?Měsíc je modrýSolange Du da bistAlle kann ich nicht heiratenIch heiße NikiIllusion in MollMein Freund, der DiebSchön muß man seinDas Mädchen aus der SüdseeInsel ohne MoralDiese Nacht vergess ich nie


Aktualizace osobnostního profilu Hardy Krüger: 11.11. 2023 15:14