Rachida Brakni 47 let


Rachida Brakni je francouzská herečka s alžírskými kořeny, jež se narodila 15. února 1977 v Paříži. Byla vynikající studentkou i sportovkyní, měla ambice stát se advokátkou či vrcholnou atletkou. V běhu na 400 metrů přes překážky se dokonce dostala mezi nejlepší francouzské běžkyně. Studijní a sportovní ambice berou za své v roce 1996, kdy vstupuje do divadelního studia Asnières a o dva roky později nastupuje na Národní konzervatoř dramatických umění v Paříži.

Po odchodu zComédie-Française se opět naplno pouští do natáčení filmů. Rok 2003 se pro Rachidu nesl především ve znamení snímku L´OUTREMANGEUR, při jehož natáčení se seznámila s Ericem Cantonou. V roce 2004 se divákům představila v ambiciozním dramatu SPÍCÍ DÍTĚ a hvězdně obsazené komedii NE QUITTEZ PAS! V letech 2008-2009 jde doslova z role do role, přičemž nelze v jejím případě hovořit o žánrové jednotvárnosti: dojemné drama MUŽ A JEHO PES v titulní roli s legendou francouzského filmu J. P. Belmondem, špionážní thriller OCHRANA STÁTU po boku Gérarda Lanvina a Simona Abkariana, akční JÍZDA SMRTI, politický thriller UNE AFFAIRE D´ÉTAT či třeskutá komedie ze školních lavic NEUILLY SA MERE. V roce 2011 mohla s filmem spojit svoji dřívější vášeň – atletiku ve snímku LIGNE DROITE.

Rachida Brakni potvrdila pověst všestranné umělkyně na jaře 2012, kdy vydala své první hudební album. Texty k písním napsala francouzská fotbalová ikona Eric Cantona, za nějž se Rachida provdala v roce 2007. V roce 2009 se jim narodil syn Émir.


15.2.1977
Paříž, Île de France, Francie
Rachida Brakni csfd

HouriaLa Cour des miraclesSoeursIllégitimeMaintenant ils peuvent venirCheba LouisaSilences d'ÉtatLes Mouvements du bassinLa Ligne droiteMůj život v NeuillyUne affaire d'EtatĎáblova dušeJízda smrtiLes Bureaux de DieuMuž a jeho pesOchrana státuNotable donc coupablePart animale, LaSurprise, LaBarakat!Lisa et le pilote d'avionOn ne devrait pas existerJeden den v EvropěUne belle histoireNe quittez pas!Spící dítěL'OutremangeurPortrait cachéComme un avionChaosLoinLes Espions de la terreurLe VoyageurLes Hommes de l'ombreFrères d'armesAntisémitismesL'hebdo cinémaAnnie Girardot comme au cinémaUn jour dans la vie du cinéma françaisRachid Taha: Voilà, voilà que ça recommence (Version 2)De sas en sasQuotidienAu Field de la nuitL'invitéOn ne peut pas plaire à tout le mondeThé ou caféLa Nuit des MolièresLa nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Rachida Brakni: 12.10. 2023 00:32