Jim Wynorski 73 let


Režisér: "Co máte proti umění?"Policistka: "Tohle je ale pornografie!"Režisér: "Vážená dámo, je už tak dost těžký dělat dneska film bez jistejch ústupků obecnýmu vkusu..."- z Wynorského Souboje se smrtí

Wynorski debutoval v polovině 80. let dobrodružnou komedií LOST EMPIRE (1985). Parodie na bondovky říznutá Charlieho andílky pojednávala o trojici prsatic, pokoušejících se zastavit padoucha, který vyhrožuje světu zbraní nebezpečně připomínající obrovský penis a osobní ochranku mu dělají ninjové. Už zde se plně projevil jeho režijní styl vyznačující se nadsázkou, samoúčelnou nahotou, amatérskými triky a přehráváním (ne)herců.

Wynorski miluje camea. Dopřává je hlavně Angusu Scrimmovi (Dlouhán z kultovní hororové série Phantasm) a svému stejně nechvalně známému kolegovi céčkaři, režiséru Fredu Olenu Rayovi, se kterým společně natočili komedie SCREAM QUEEN HOT TUBE PARTY a OSTROV AMAZONEK. Wynorski sám si ve svých filmech rád nějaké to cameo střihne, v jeho SOUBOJI SE SMRTÍ je jeho výstup tím nejvtipnějším na celém filmu.

Také do svých snímků rád umisťuje odkazy na své i cizí filmy (hlavně z produkce Rogera Cormana, jehož je chráněncem), např. filmové plakáty visící v pozadí nebo filmy běžící v televizi. Dalším Wynorského oblíbeným trademarkem jsou pak sprchové scény, které nesmí chybět v žádném jeho filmu. Často se ukrývá pod pseudonymy Jay Andrews, Arch Stanton, H.R. Blueberry či Noble Henry.


14.8.1950
Glen Cove, Long Island, New York, USA
Jim Wynorski csfd

MurderbotBigfoot or BustGiantess Battle AttackÚtok obří krasaviceCobraGatorA Doggone HollywoodLegend of the Naked GhostNessie & MeA Doggone ChristmasBěženky a kapřiSexually Bugged!Shark BabesWater WarsHypnotikaPleasure SpaScared ToplessSexy Wives SinsationsGila!PiranhacondaBusty Coeds vs. Lusty CheerleadersPavouci útočíSexy Wives SindromeBusty Cops Go HawaiianBusty Cops and the Jewel of DenialHills Have Thighs, TheKrokodýl vs. aligátorMonster CruiseCleavagefieldDevil Wears Nada, TheLost in the WoodsSmrtící explozeVampýr v Las VegasThe Lusty Busty Babe-a-queBreastfordské paničkyDům na kopciPožírač kostíThe Da Vinci CoedBusty Cops 2Cry of the Winged SerpentPovstání strojůAlabama Jones and the Busty CrusadeBare Wench: The Final ChapterSmrtelná lavinaSmršť nad PacifikemThe Witches of Breastwick 2Varan vs. KobraČarodějky z BreastwickuGargoylNestvůra z hlubinThe Curse of the KomodoBad BiznessBare Wench Project: UncensoredSlumber Party Massacre IVTreasure HuntZtracený pokladHurikánProjekt ViperThe Bare Wench Project 3: Nymphs of Mystery MountainWolfhoundJeštěři


Aktualizace osobnostního profilu Jim Wynorski: 26.2. 2024 22:28