Roxane Mesquida 42 let


Roxane Mesquida (1. října 1981) je francouzská herečka a modelka. Nyní žije v Los Angeles. Mesquida vyrostla v Le Pradet, městečku nacházejícím se na jihu Francie. Její matka Francouzska/Španělka Françoise Mesquida je spisovatelka. Italoamerického otce Roxane Mesquida nikdy nepoznala. Mesquida hovoří plynně anglicky a francouzsky a dále se domluví španělsky, italsky a německy.

V roce 1998 si zahrála spolu s Isabelle Huppert v romantickém mysteriózním drama L'ÉCOLE DE LA CHAIR. O několik let později se setkala s uznávanou režisérkou Catherine Breillat. O té Roxane říká, že ji právě ona udělala známou a naučila jí herectví. Jejich spolupráce začala v drama À MA SOEUR! (2001), Poté v SEX IS COMEDY (2002). Opět spolu natáčely v roce 2006 romantické drama UNE VIEILLE MAITRESSE, kde si Roxane zahrála spolu s Asia Argento.

V roce 2006 hrála Roxane Mesquida po boku Vincenta Cassela v SHEITAN, režiséra Kima Chapirona. Poté se rozhodla odstěhovat do Spojených států. Předtím, než se usadila v Los Angeles, strávila několik měsíců v New Yorku, kde spolu s Anne Hathaway navštěvovala The Barrow Group (herecká škola).

Mesquida si poté zahrála například v mysteriózní sci-fi komedii KABOOM (2010) nebo v hororové komedii RUBBER (2010). Roku 2011 hrála Beatrice, sestru Louise Grimaldi ve třech epizodách TV seriálu GOSSIP GIRL (2011-2012). V tomto roce také natáčela drama THE MOST FUN YOU CAN HAVE DYING (2012) a KISS OF THE DAMNED (2012). Roku 2012 byla obsazena do francouzsko-kanadského TV seriálu XIII: THE SERIES.


1.10.1981
Marseille, Francie
Roxane Mesquida csfd

MéduseGarçon chiffonPlay or DieBurning ShadowMercury in RetrogradeNoci navzdoryNos futursRealitaPolibek prokleté dušeThe Most Fun You Can Have DyingDans ta boucheKaboomPastýřova panenkaRubberLa DériveUne vieille maitresseMentir un peuSatanVelká cestaLes paradis de LauraSex Is ComedySexes très opposésÀ ma soeur!École de la chair, L'Marie z Andělské zátokyNow ApocalypseAgent bez minulostiSuper drbnaHomo cinematographicusGruff Rhys - Shark Ridden WatersThe Gesture and the WordDas foto-shootThe DoorsWrong Cops: Chapter 1Adieu MolitorÂges ingratsGaïaRed Carpet ReportTeenage EmotionsAva's Dating a Senior!


Aktualizace osobnostního profilu Roxane Mesquida: 3.11. 2023 12:48