Aisling Bea 40 let


Jedna z vycházejících hvězd britské stand-up scény Aisling Bea se narodila 16. března 1984 v irském Kildare, asi 50 kilometrů od Dublinu, už od svých zhruba 24 let nicméně žije v Londýně, kde se angažuje v rámci početné irské komunity a otevřeně podporuje charitu s kuriózním názvem Aisling Return To Ireland (jména se shodují čistě náhodou).

Na rozdíl od dalších úspěšných stand-up komiček z britského prostředí jako Sarah Millican, Katherine Ryan či Sary Pascoe se Aisling Bea při svých vystoupeních nezřídka pouští do politických témat. Na jevišti působí energicky a zdatně uplatňuje své vzdělání v klasickém divadelním herectví.

Aisling je v tuhle chvíli stálicí mnohých festivalů i panelových show a v nedávné době se prosazuje i na seriálové půdě. Menší roli si střihla v dramatu ITV The Town, ale i v kritiky oceněné sketch show Cardinal Burns. Pro sdílené irské kořeny poměrně často spolupracuje se Sharon Horgan, která ji obsadila do svého sitcomu Dead Boss, a s níž právě píše nový projekt pro Channel4.

Na televizních obrazovkách Aisling poprvé řádně vynikla na podzim 2014, když naskočila do rozjeté čtvrté série populárního seriálu Sky z prostředí supermarketu Trollied. Později téhož roku byla na galavečeru British Comedy Awards oceněna coby nejlepší ženská televizní komička.


16.3.1984
Kildare, Irsko
Aisling Bea csfd

Greatest DaysSwede CarolineVšude dobře, sám doma nejlípLáska, svatba, zas a znovaBelonging to LauraAlice & JackChivalryPán časuThis Way UpKvízŽít se sebouFinding JoyHard SunI Feel BadGap YearDamnedPádThe Big Fat Quiz of EverythingFunny ValentinesThe Delivery ManQuick CutsBBC Comedy FeedsCardinal BurnsDead BossPlayhouse uvádíThe Last LegThe TownTrolliedPojďte se mnou létatRoyThe Savage EyeWe Are KlangVraždy v OxforduHolby CityRoom 101Fair City


Aktualizace osobnostního profilu Aisling Bea: 1.11. 2023 03:38