Bjarne Henriksen 65 let


Bjarne Henriksen je dánský televizní a filmový herec, který je u nás znám především rolí Theise Birka Larsena z kriminálního seriálu Vražda, kde si zahrál otce oběti Nanny, a také z islndského seriálu V pasti, kde si zahrál kapitána Sørena Carlsena. Oba dva seriály u nás odvysílala Česká televize.

V televizním seriálu Hotellet z roku 2000 si zahrál ve všech epizodách šéfkuchaře Lasseho Vestergaarda.V Dánsku se stal populární díky roli automobilového dealera Svena Aageho Hjalmera v kriminálním seriálu Pavouk. V roce 2005 se objevil v koprodukčním seriálu Medicinmannen v jedné z hlavních rolí Johna Poulsena po boku herce Mikaela Persbrandta.

Z dalších televizních rolí stojí za zmínku zmínit roli vedoucího speciální skupiny N Benta Knudsena v TV minisérii podle skutečných událostí Muži z Blekingegade, v roli sociálního pracovníka Larse Madsena v kriminální sérii Ulven kommer a roli místopředsedy vlády Hanse Christiana Thorsena v seriálu Vláda, který jsme mohli vidět v České televizi.

Z filmových rolí si připomeňme kuchaře Kokkena v dramatu Rodinná oslava, roli skoro až strašidelného vojáka Allana v komedii Největší hrdinové a ruského kapitána záchranné lodi v katastrofickém filmu Kursk.


18.1.1959
Såderup, Fyn, Dánsko
Bjarne Henriksen csfd

Meter i sekundetRůženka a zlý trollTichý životBlurred VisionKurskWonderful CopenhagenGældenNeuvěřitelný příběh o obrovské hrušceŽivot pod psaHledáníTarokHemmelighedenHonTarzan bábovkaTento životČtyři děti a jeden otec VIDer VerdachtSomething in the AirDrž mě pevněJízdenka do KorsoruRozbouřené vodyTen, koho se bojíšDoma je domaIrene Huss - Dračí tetováníLottoUmění plakatČíňanŠampioniKrálovská hraSimonSígřiTorremolinos 73Arsenik og gamle kniplingerMonin světD-dag - BorisD-dag - CarlD-dag - LiseD-dag - Niels-HenningDen D - střihačův sestřihFruen på HamreHlubiny strachuPå fremmed markVypřáhni koněBesatDybt vandPizza KingSethMotelloRodinná oslavaSami domaLet's get lostPoslední vikingAntonNejvětší hrdinovéPortlandZlá krevHusetHvide sande


Aktualizace osobnostního profilu Bjarne Henriksen: 4.11. 2023 19:41