Saffron Burrows 51 let


Saffron Dominique Burrows se narodila ve znamení kozoroha 22. října 1972 v Anglii. Je dcerou vysoce politicky postavených rodičů. Už od dětství doprovázela svoji feministickou matku a nevlastního otce na různých protestních a charitativních akcích. Nějaký čas dokonce žila se svými rodiči v jednom pokoji, to když se rozhodly věnovat všechny své peníze na dobročinné účely.

Poprvé se mihla v dramatu VE JMÉNU OTCE nebo v brakové sci-fi WELCOME II THE TERRORDOME. Výrazněji na sebe upozornila díky snímku natočeném podle románu Maeve Binchyové ŠANCE PRO LÁSKU, kde si zahrála prospěchářskou hrdinku Nan, která se zaplete se ženatým mužem. Následovalo několik nevýrazných filmových i televizních rolí. Do diváckého povědomí se dostala až v roce 1999, když ji v úspěšném hororu Rennyho Harlina ÚTOK Z HLUBIN ohrožovala trojice hyper inteligentních žraloků. Poté si zahrála hlavní role ve filmech SLEČNA JULIE, ZTRÁTA SEXUÁLNÍ NEVINNOSTI a LÁSKA NA JEDNU NOC, na kterých spolupracovala se svým osobním partnerem, režisérem Mikaem Figgisem.

Dále se nám představila jako milenka malířky Fridy Kahlo (Salma Hayek) v dramatu FRIDA, jako válečná špiónka v ENIGMĚ a v historickém velkofilmu TROJA ztvárnila manželku udatného Hectora (Eric Bana). Mezi její poslední filmy patří upírský horor DOKONALÁ RASA a ceněné drama VOLÁNÍ O POMOC. Jako většina jejích hereckých kolegů v poslední době, i ona se nechala zlákat ke spolupráci na seriálu. Takže ji od roku 2007 můžeme vídat v televizní show BOSTON LEGAL. V nejbližší době ji uvidíme ve zlodějském thrilleru BANK JOB po boku Jasona Stathama.


22.10.1972
Londýn, England, Velká Británie
Saffron Burrows csfd

Dangerous WatersQuittersKnife FightSmall ApartmentsCvokařKytaraČistá práceJízda o životPřetržená nitVolání o pomocDokonalá rasaKlimtStrach Fay GrimovéTrojaPetr PanThe Galíndez MysteryFlashpointFridaEnigmaHotelSedmý proudZkouška věrnostiNejlepší gangsterČasový kódJulieWing CommanderZtráta sexuální nevinnostiÚtok z hlubinDohazovačLáska na jednu nocNevadaRošády láskyHotel de LoveThe Big OneWelcome II the TerrordomeŠance pro láskuVe jménu otceWestworldTYJak prostéMozart in the Jungle


Aktualizace osobnostního profilu Saffron Burrows: 22.10. 2023 01:32