Marlène Jobert 83 let


Narodila se jako nejmladší ze tří dětí v Alžíru, kde žila až do svých 11 let, kdy se rodina přestěhovala do Francie. Vystudovala čtyřleté studium výtvarného umění a chtěla se stát profesorkou kreslení nebo návrhářkou. Na popud svého bratra, který pro ní vymyslel komické skeče, kterými měla doprovázet jeho hudební vystoupení, objevila zálibu v herectví a začala se věnovat amatérskému divadlu.

Pro film jí objevil režisár Jean-Louis Godard, který jí svěřil jednu z hlavních rolí ve filmu o mládeži - Mužský rod, ženský rod. Ještě výrazněji na sebe upozornila v komedii Nepřemožitelná Leontýna. Její pihovatá tvář lemovaná rudými vlasy a přirozený projev dobře souzněly hlavně s civilními postavami, které ztvárnila v nejrůznějších filmech - krimi dramatu po boku Charlese Bronsona, v historické komedii Milenci z roku II po boku Jean-Paula Belmonda, v tragikomedii P. De Broky Vzali nohy na ramena. Velmi často se uplatňovala v gangsterkách a krimi filmech.

Po třicítce začala být obsazována do melodramatických rolí, z nichž vyniká hlavně psychologické drama Nahá láska. V roce 1980 se jí narodila dvojčata, z nichž Eva (pod jménem Greenová) se dala také na hereckou dráhu, a na čas přerušila hereckou kariéru. Při návratu před kameru ve filmu Jezdci z bouře nejen hrála, ale naspívala dokonce úvodní píseň a napsala sama text. Následně vydala album Věčná je potřeba lásky, kde je autorkou všech textů. Kromě toho napsala i několik knih pro děti.


4.11.1940
Alžír, Alžírsko, Francie
Marlène Jobert csfd

Maintenant et pour toujoursLa Femme à l'ombreČápi mají svojí hlavuA viso copertoLes Cavaliers de l'orageSouvenirs souvenirsEffractionNahá láskaŠpinavá záležitostGrandisonIl GiocattoloVálka policajtůJdi za mámou, táta pracujeJako klíštěL'imprécateurDobrák a zlí lidéBláznivá na zabitíJuliette a JulietteNe tak zlýTajemstvíNous ne vieillirons pas ensembleCatch Me a SpyDeset strašných dníManželé z roku IIVzali nohy na ramenaCestující v deštiPoslední adresaL'astragaleOperace Leontýna aneb Nesluší se zacházet s božími dětmi jako s divokými kachnamiAlexandre le bienheureuxOtari 17Par quatre cheminsZlodějLa Tour Eiffel qui tueMartin SoldatMužský rod, ženský rodLes MarmottesAvocat d'officeC'est quoi ce petit boulot ?Qui c'est ce garçon ?LaureZáznamy agentury OLes Chevaliers du cielRue barréeGala de l'unionBelmondo, l'incorrigibleCannes, 60 ans d'histoiresMichel Audiard et le mystère du triangle des BermudesMarlene Jobert, interviewChroniques de FranceLa Traversée du miroirUn jour, un destinLa Méthode CauetLe Fabuleux destin de...On ne peut pas plaire à tout le mondeVie privée, vie publiqueVivement dimanche prochainThé ou caféLe Monde est à vousLes 4 vérités


Aktualizace osobnostního profilu Marlène Jobert: 16.3. 2024 07:28