Karel Kabíček (1919 - 1979)


Herec Karel Kabíček pocházel z Prahy a původně pracoval jako dělník, amatérsky se ale věnoval divadlu. K profesionálnějšímu účinkování se dostal za války, kdy byl členem Dismanova rozhlasového souboru, hercem z povolání se pak stal po osvobození. Krátce působil v divadle Větrník (1947-1948), čtyři roky pak dostával velké příležitosti v zájezdovém souboru Vesnického divadla (1948-1952).

Spolupráce Karla Kabíčka s filmem byla spíše výjimečná, debutoval menší rolí ve filmu ze sportovního prostředí POSLEDNÍ ETAPA (1962), později spolupracoval spíše s brněnským studiem Československé televize. Věnoval se i práci pro rozhlas, jako pedagog působil také na brněnské JAMU. V nevelkých rolích vesnických dědů se objevil ve filmech O MORAVSKÉ ZEMI (1977) a INDIÁNI Z VĚTROVA (1979).

Karel Kabíček zemřel v Brně 22. září 1979 v nedožitých šedesáti letech.


22.11.1919
22.9.1979
Brno, Československo
Karel Kabíček csfd

Noční expresIndiáni z VětrovaŽivnost jako řemenKdo sedí za komínemOpustíš-li mne...Pán na inzerátV hodině nejtěžšíKandidát stranyNerovná láskaNevěsta v pytliO moravské zemiProkop DivišZbabělecStrom vědění dobréhoČlověk odjinudKáraMěsíční vílaSkleněná dámaNáš táta BezlíčekHnízdoMíček FlíčekPaní TerezkaPříliš velká výhraVencaPohádka ze starého ArbatuParadajsPařížská komunaRůženko, spíte sama?Čtyři sváteční dnyKaktus, bomba, letadloKnížeJdi za zeleným světlemJosefinaDen velkého hněvuOkénkoKdo zabil Jean Norwoodovou?Perlový náhrdelníkČtvrtý obratelPoslední etapaTa vteřinaMuž, který nesmí zemřítSlovácko sa nesúdíVražda na BuchlověMatkaTotální kuropěníZmoudření dona QuijotaBakalářiDaleko, hluboko, a vysokoKouzelný hrášek


Aktualizace osobnostního profilu Karel Kabíček: 21.11. 2023 12:09