Rupert Everett 64 let


Talentovaný britský herec a večný rebel Rupert James Hector Everett sa narodil na východe Británie, county Norfolk. Ako sedemročného ho rodičia dali študovať k benediktínskym mníchom na Ampleforth college, odkiaľ ušiel v pätnástich rokoch do Londýna za svojim snom, ktorým bolo herectvo.

Po niekoľkých účinkovaniach v televíznych seriáloch ako 'Strangers', či 'Vzdialené vrcholky hôr', prišla rola vo filme 'Another Country' s takisto začínajúcim Colinom Firthom, šlo o príbeh Guya Bennetta, čeliaceho diskriminácii okolia aj pre svoj ruský pôvod, aj pre sexuálnu orientáciu. Za rolu mladého búrača konvencií bol Everett ocenený cenou Drama Theathre Award v Londýne. Po uvedení snímku sa Rupert otvorene priznal aj k svojej homosexualite, čo svojim spôsobom poznačilo jeho kariéru a jeho herecký talent zostal nedocenený.

Prišlo niekoľko priemerných filmov ako 'Kráľ Arthur', 'Tanec s cudzincom' alebo dráma 'Duet pre jedného' pojednávajúca o talentovanej huslistke Stephanie, trpiacej nepríjemnou sklerózou multiplex, kde Rupert hrá jej obľúbeného žiaka Constantina.

Bez povšimnutia zostal muzikál 'Hearts of Fire' v hlavnej úlohe s Bobom Dylanom, zato taliansko kolumbijská 'Kronika vopred ohlásenej smrti' kde si zahral s Ornellou Muti, nominovaná na Zlatú palmu sa považuje dodnes za kvalitné spracovanie knižnej predlohy Gabriela Garciá Márqueza.


29.5.1959
Norfolk, England, Velká Británie
Rupert Everett csfd

NapoleonMůj policistaCreation StoriesShe WillWarningMuseSwords and Sceptres: The Rani of JhansiŠťastný princAltamiraSirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dětiKrálovská nocRosennJustin: Jak se stát rytířemVrtěti ženouNeřízená střelaKolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu FrittonůHolky z naší školkyHvězdný prachShrek TřetíTichý DonLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříňParalelní lžiKontrarozvědkaKrása na scéněPouze pro zvanéSherlock Holmes a případ hedvábné punčochyShrek 2Mr. AmbassadorZabijte králeJak je důležité míti FilipaShockheadedThornberryovi na cestáchŽít naplnoKlíč k láscePříští správná věcIdeální manželInspektor GadgetB. MonkeyZamilovaný ShakespeareSvatba mého nejlepšího příteleDunston: Sám v hoteluDellamorte DellamoreRemembrance of Things Fast: True Stories Visual LiesStreljajuščije angelyŠílenství krále JiříhoSvět Monkeyho ZetterlandaPodivná pohostinnostToléranceHearts of FireKronika ohlášené smrtiMuž se zlatými brýlemiPravá rukaDuet pro jednohoArthur the KingTanec s cizincemJiná zeměReal LifePrincezna Daisy


Aktualizace osobnostního profilu Rupert Everett: 5.11. 2023 20:19