Pavel Rímský 75 let


Narodil se ve městě perníku, Pardubicích roku 1949. Jeho otec byl divadelní režisér. A tak se dalo očekávat, že Pavel má v sobě umělecké geny. Byl vychováván dědečkem a babičkou. V 13 letech se mu velmi zalíbil bigbeat a bohémský způsob života, což mělo za následky vyloučení z několika gymnázií. Už si myslel, že nezíská středoškolské vzdělání, ale byl trochu překvapivě přijat na brněnskou konzervatoř-obor herectví. Jenomže nebyl by to Pavel a situace s divokým způsobem života se opakovala. Hned byl přijat v Brně na JAMU, kde brali i bez maturity. Jamu již dokončil úspěšně. Po té se angažoval v divadle v Hradci Králové. Mohli jsme ho také vidět v divadle pod stanem zvaném Dílna 24. Jenomže tehdejší režim Dílnu zakázal.

Od 70. let Pavla můžeme vidět ve filmech, seriálech a inscenacích. K vidění byl ve snímcích KAMARÁD DO DEŠTĚ 2, UČITEL TANCE, RO(C)K PODVRAŤÁKŮ, ČETNICKÉ HUMORESKY, BAZÉN. V poslední době je často vidět v nekonečném seriálu ULICE na TV NOVA. Hraje zde i jeho syn Kryštof. Pavel má velmi zajímavý hlas a tím pádem je hodně využívaný v dabingu. Dabuje Sylvestera Stalloneho.


28.2.1949
Pardubice, Československo
Pavel Rímský csfd

Ďáblova sbírkaBubeník a princeznaCirkus MaximumJako letní sníhZnámí neznámíLudwig van BeethovenPřípad mrtvého nebožtíkaŠpindl 2Důvěrný nepřítelKaždý milion dobrýTenkrát v rájiColetteHusitiPřípad pro rybářeDoktor pro zvláštní případyDavid CopperfieldO království z nudlí a štěstí bez konceZemský ráj to napohledKozí příběh - Pověsti staré PrahyNesmělý MikešTři srdceRo(c)k podvraťákůMyceni - náznakVražda kočky domácíO JečmínkoviPátek čtrnáctéhoJak ukrást DagmaruGambitHaneleNávštěva staré dámyCausa KainPeriferiePoe a vražda krásné dívkyUčitel tanceHadí pohledyHora jménem AndělskáKamarád do deště II - Příběh z BrooklynuPan Dodd má schůzkuO třech stříbrných hřebenechPoslední zastávka smrtTichá myšDivoká srdceHra na BarbaruŠanceCitlivá místaSkandál v MilforduRubínová pohádkaÚzemí strachuO loupežníku OlbramoviStraka v hrstiKoncertOsamělý jezdecNikola Šuhaj loupežníkMalá mořská vílaAnna SněginaHry lásky šálivéLancelot a AlexandrínaAnatomie životaOsada


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Rímský: 28.2. 2024 20:55