Vladimír Čech ml. (1951 - 2013)   † 61 let


Tento populární český herec a moderátor se narodil 6. července 1951 v Praze. Jeho otec byl populárním českým hercem, maminka Heda Čechová byla známou televizní hlasatelkou. Po maturitě vystřídal několik zaměstnání jako např. kulisáka, uklízeče v nemocnici nebo průvodčího v tramvaji. V roce 1973 byl přijat na pražskou DAMU, kterou v roce 1977 úspěšně absolvoval.

V Pardubicích byl jedním ze zakládajících členů Občanského fóra a dva roky byl poslancem České národní rady. Slavným se stal především díky soutěžnímu pořadu Chcete být milionářem?, který nějakou dobu moderoval. V posledních letech se velmi často a velmi úspěšně uplatňuje také v dabingu. V roce 2001 si zahrál menší roli v italském historickém filmu VZKŘÍŠENÍ. Tento film byl oceněn na filmovém festivalu v Moskvě. V současné době začíná opět spolupracovat s Českou televizí.

Ve volném čase rád hraje basketbal a minigolf. V minigolfu se stal mistrem republiky a vícemistrem Evropy v družstvech. Volný čas také rád tráví v přírodě.


6.7.1951
Praha, Československo
22.3.2013
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Vladimír Čech ml. csfd

Barrandovská abecedaBarrandovský videostopBenefice Lubomíra LipskéhoKvíz showTýTý 2003T- RentaTelebazarVolenkaVyhlášení ankety TýTý Týdeníku Televize o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2002Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2001Barvy životaBasta fidliBárymetrCountry estrádaDobrotyChcete být milionářem?Domácí štěstíGO - GO šouBanánové rybičkyZlatá mřížAj múdry schybíDO-RE-MIDobré ránoZlatíčkaÁčkoCarusošouVzkříšeníOběti a vraziVražedná přehlídkaNebe, peklo, rájČas plyne i v deštiDen pro mou láskuPosel dobrých zprávStopy životaŠpačkovi v síti časuVyprávějŽivot je plesOrdinace v růžové zahraděTo nevymyslíš!Nadměrné maličkostiRodinná poutaNa lavici obžalovaných justiceHospoda


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Čech ml.: 25.4. 2024 18:27