Fabio Traversa 71 let


Fabio Traversa se narodil v italské Neapoli 17. listopadu 1952. Studoval v Římě, kde absolvoval v oboru politologie. Po dlouhých letech na divadelních prknech si ho vyhlídl režisér a autor Nanni Moretti do svého krátkometrážního snímku PATÉ DE BOURGEOIS (1973). V roce 1973 si zahrál ještě v poliziescu LA MANO SPIETATA DELLA LEGGE. Od té doby se Fabio objevil ve více než 30 filmech. Jeho role jsou typické ztvárňováním křehkých a plachých mužů. Po krátkometrážním filmu obsadil Nanni Morentti Fabia Traversu ještě do několika svých snímků. Jako šlechtic se představil v romantickém filmu COME PARLI, FRATE? (1974), jako Fabio Ghezzi v komedii IO SONO UN AUTARCHICO (1976), v komedii ECCE BOMBO (1978) ztvárnil Mirka. Roku 1981 dostal roli kněze v klasice LA STORIA VERA DELLA SIGNORA DALLE CAMELIE (DÁMA S KAMÉLIEMI). 1982 byl rok, kdy se účastnil natáčení oceňovaného filmu Luciana Ordorisia SCIOPÉN v roli Vittoria. Roku 1990 obsadil Fabia Neri Parenti do LE COMICHE (BLÁZNIVÁ KOMEDIE) v roli novomanžela Maria. Ten zažije na své svatbě v kostele, spolu se svou ženou, peklo v podobě dvojice Villaggio-Pozzetto, aby jim později zkazili i celé líbánky v poklidném horském hotelu. Z této role bude Fabio asi českému diváku nejvíce známý.

Na divadelních prknech hrál ve hrách jako IL DECAMERONE od Boccaccia v režii Augusto Zucchi či v LAUDE NOVELLA, STRALI D´AMORE či LA MANDRAGOLA. Pro některé divadelní hry napsal Fabio Traversa scénáře a od roku 1997 se zabývá školením a kurzy pro mladé lidi na zvládnutí správné filmové řeči. Plynule hovoří anglicky a francouzsky a mezi jeho oblíbené sporty patří plavání.


17.11.1952
Napoli, Itálie
Fabio Traversa csfd

DětiIl delitto di Via PomaScontro di civiltà per un ascensore a Piazza VittorioMůžeme snad za to?Pan účetní opět zasahujeLa quindicesima epistolaBruno aspetta in macchinaNávrat pana účetníhoCinecittà... CinecittàRok zbraníVita in gioco, UnaAtto di doloreBláznivá komediePalombella RossaVia ParadisoMomento magico, IlQuasi quasi mi sposoSciopènDáma s kaméliemiMinestrone, IlAnni struggentiEcce BomboIo sono un autarchicoCome parli, frate?Krvavé ruce zákonaTrustButta la lunaCamera CaféLe ragioni del cuoreNon lasciamoci piùI ragazzi del murettoChiara e gli altriQuando arriva il giudiceAeroporto internazionaleVěznice parmskáIl fratello minorePaté de bourgeois


Aktualizace osobnostního profilu Fabio Traversa: 18.11. 2023 17:20