Jana Semschová 69 let


Jana Semschová je česká převážně televizní režisérka, která se však vedle této profese věnuje také psaní detektivek či knížek pro děti. Obor režie vystudovala na pražské FAMU. Natočila jeden celovečerní film Jemné umění obrany a spolupracovala s ČT Praha na mnoha televizních inscenacích a filmech. Jejím počinem je i pohádka Jak chutná láska.

Pokud jde o její angažmá na poli literatury, jako jistou zajímavost lze uvést autorství několika minutových rozhlasových her („U sežrané myšlenky“, „S dětmi je kříž“). Jinak je autorkou třeba detektivky „V hlavní roli vražda“ či knížky pro děti „Heršoftýna“.


5.3.1955
Československo
Jana Semschová csfd

Jak chutná láskaDceruška RůžeModrý ptákMaigretův první případPřes padací mostyVolavkaRubín má barvu krveLék pod kůžiJemné umění obranyKaštan pro štěstíDotyk zlaNejdelší cestaČtvrtá strana trojúhelníkuJižní křížPozvánka psaná antikvouTenký ledKonkurs na chlapaKočár pro princeznuStanModrý kosatecVánoční stromekPohádky z lesaTeta Alžběta, můj kluk a pes PacZasvěceníVánocePortrét Karla OtčenáškaUchem jehlyZázračné studánkyZnamení a rituályNavštívenkaMiminaPoeta


Aktualizace osobnostního profilu Jana Semschová: 14.4. 2024 21:35