Lenka Kubálková 42 let


Lenka Kubálková byla dětská herečka, v současné době se věnuje práci s dětskými herci. Narodila se v březnu roku 1982 v Praze, na filmovém plátně se poprvé objevila v roce 1986 kde si jí do svého filmu, podle scénáře Haliny Pawlovské a Milana Štaindlera, MŮJ HŘÍŠNÝ MUŽ, vybral režisér Václav Matějka. Byly jí teprve 4 roky a už v té době si zahrála hlavní dětskou roli po boku svých filmových rodičů Dagmar Veškrnové-Havlové a Oldřicha Kaisera, zkušenosti k dětskému herectví tedy nabrala u těch nejpovolanějších, mnohé také mohla pochytit od takových hereckých kolegů jako byla například Jiřina Jirásková, Květa Fialová, Jiří Kodet, Radovan Lukavský a Petra Janů, se kterými si v tomto filmu společně zahrála. "K filmu jsem se dostala ve čtyřech letech, dělala jsem sportovní gymnastiku a jednoho dne si lidi od filmu přišli vybrat malou, blonďatou a ukecanou holčičku která by byla podobná Dáše Veškrnové do filmu Můj Hříšný Muž. Poslali mě na konkurs, kde byl strašný nával. Jedna z mnoha částí konkurzu byl telefonní rozhovor. Jelikož mám starší sestru, která i s mojí maminkou doma věčně vysedávala na telefonu, nebyl tento úkol pro mě žádný problém, ráda jsem je kopírovala" vzpomíná Lenka na své dětské herecké začátky.

V letech 1991-1995 se Lenka ocitla v pohádkovém světě princezen, čarodějnic, mluvících zvířat a dalších nadpřirozených bytostí, když byla obsazena do jedné ze svých největších filmových rolích a to do série pěti Italských koprodukčních fantasy filmů, nejznámější Italské pohádky pod názvem PRINCEZNA FANTAGHIRO. V prvním díle se objevila jako malá princezna Carolina, sestra Fantaghiry, na konci dílu se ale z malých princezen stanou dospělé ženy a po Lence převzala tuto roli herečka Kateřina Brožová. Známý italský režisér Lamberto Bava se ale s mladou českou herečkou nechtěl rozloučit a proto se po roce vrátil zpět do České Republiky a rozhodl se pro neobvyklost, Lence svěřil novou roli Bolt/Šíp. Tato role je popisována jako miniatura Černé Čarodějnice kterou hrála populární americká herečka Brigitte Nielsen (Roky IV. ,Policajt z Beverly Hills atd.). Lenka o své roli mluví jako o pravém opaku Černé čarodějky. "Šíp se vždy snažila být na straně dobra a pomáhat Fantaghiře. Má schopnost převtělit se v opravdový šíp a umí létat".

Princezna Fantaghira je dodnes v Itálii tou nejpopulárnější pohádkou ale nejenom tam, odvysílána byla ve více než deseti světových jazycích a získala si fanoušky po celém světě. V Čechách jsme ji mohli vídat pravidelně o Vánocích na televizních obrazovkách po několik let. A jak na natáčení vzpomíná Lenka Kubálková? "Natáčení mě opravdu bavilo, kterému dítěti by se nelíbilo ocitnout se v říši pohádek? S kamarádem Jakubem Zdeňkem (role Blesk) jsme se dobře bavili i když natáčení bylo někdy hodně náročné. Nejvíc jsem si ale užívala natáčení filmových triků, kterých bylo v této pohádce hodně. Nikdy nezapomenu na bezvadný štáb a úžasné herecké kolegy, jakou je třeba Brigitta Nielsen, která se o mě perfektně starala a já se od ní hodně učila."

V roce 1993 si Lenka Kubálková stihla, i přes časově náročné natáčení pohádky Princezna Fantaghiro, zahrát v i českém pohádkovém seriálu režiséra Václava Vorlíčka, ARABELA SE VRACÍ ANEB RUMBURAK KRÁLEM ŘÍŠE POHÁDEK, který je pokračováním pohádkového seriálu Arabela z roku 1979. V tomto novém pokračování si s Lenkou zahrálo i spoustu dalších dětských hvězdiček jako třeba Lucie Vondráčková, Jana Kimlová, Matouš Soukénka, Jan Kalous, Jakub Zdeněk, Tomáš Staňek a další. Se známou herečkou Dagmar Veškrnovou-Havlovou se Lenka opět potkává na place v seriálu KDYŽ SE SLUNCI NEDAŘÍ který režíroval Hynek Bočan v roce 1995.


20.4.1982
Lenka Kubálková csfd

Perníková věžDopisy v krajkáchZa zdíPrincezna Fantaghiró 3Princezna Fantaghiró 2Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růžeMůj hříšný mužŠpačkovi v síti času4teensOrdinace v růžové zahraděZdivočelá zeměAnetaArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Kubálková: 20.4. 2024 07:25