Gabriela Osvaldová 70 let


Herečka a textařka se narodila 25. 7. 1953 v Praze. Vystudovala herectví na pražské DAMU. Má syna Františka. Jejím bývalým manželem byl skladatel Ondřej Soukup, se kterým velmi úzce spolupracovala. Hrála v divadle i v televizi, nadabovala stovky filmových rolí, např. hlavní role v Zemi zaslíbené od Andrzeje Wajdy.

Na počátku její herecké kariéry ji diváci měli možnost vidět v řadě divadelních rolí, seriálech (MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ), filmech (MAREČKU, PODEJTE MI PERO, OSADA HAVRANŮ atd.), televizních inscenacích. Byla členkou divadelního souboru Studio Bouře. Jako autorka se v devadesátých letech představila ve vlastní TV show, kde účinkovala s hercem Markem Vašutem. Účinkovala v satirickém cyklu NEMOCNICE NA POKRAJI ZKÁZY.

S bývalým manželem Ondřejem Soukupem se věnovala rozsáhlým projektům pro divadlo Ta Fantastika. Připravili divadelní představení Zahrada rajských potěšení. V březnu 2003 napsali původní český muzikál Johanka z Arku. Muzikál měl během dvou let 825 repríz a zhlédlo jej 350 000 lidí.

Byla porotkyní v první a druhé řadě Česko hledá SuperStar a X Factor. Napsala texty písní k filmům i pohádkám (VÁLKA BAREV, AKUMULÁTOR I., PTÁK OHNIVÁK, NESMRTELNÁ TETA).


25.7.1953
Praha, Československo
Gabriela Osvaldová csfd

Anděl Páně 2Čtyřlístek ve službách králeAnděl PáněBoleroŠakalí létaTvář za sklemÜber die GrenzenBizonOutsiderPřátelé Bermudského trojúhelníkuSalvador, sedmnáctého března krátce po pátéDostihCo je doma, to se počítá, pánové...Had z rájeDívka světových parametrůVšichni za jednohoMuž pro domácnostO statečné princezně JaněPumpaři od Zlaté podkovySólo pro starou dámuCo je to s tebou, Lenko ?Na veliké řeceVolání roduAž bude padat hvězdaBřízkyDům Na poříčíHra o jablkoPremiéra se odkládáPůjčka„Marečku, podejte mi pero!“Hodinky šly pěšinkamaVilém RozkočKufrTři nevinníNávesNemocnice na pokraji zkázyGottwaldSynové a dcery Jakuba sklářeMy všichni školou povinníArabelaPlechová kavalerieVe znamení MerkuraPopStoryTajemství Jiřího KornaLucie 007Osudy hvězdBlues o mrtvém vrabciRytmus: Krstný otecLucie Bílá - Láska je láskaStarosta má starosti


Aktualizace osobnostního profilu Gabriela Osvaldová: 19.11. 2023 17:33