Filip Čapka 49 let


Filip Čapka se k hereckému povolání dostal tak nějak přirozeně. Jako dítě, pocházející z rodiny kde hráli všichni včetně prarodičů, na jevišti vyrostl a rozhodl se pokračovat v tradici i přesto, že mu to všichni kromě dědečka, který si na své profesi velice zakládá, rozmlouvali. Nakonec se rozhodl jít za svým cílem a zakotvil na JAMU, po jejímž vystudování začal hrát divadlo v Olomouci a poté, co prošel i jevišti brněnskými a ostravskými, se usadil v Praze. Velkou roli zde hrála kromě talentu i náhoda.

Co se usadil v hlavním městě, dostává také více příležitostí být viděn před kamerou. V seriálu z hokejového prostředí POSLEDNÍ SEZONA ztvárnil postavu umělce Michelangela, jinak se objevoval spíše v televizních filmech. Kromě filmových rolí přijal v České televizi také místo moderátora dětského pořadu HŘIŠTĚ 7 a věnuje se i dabingu (např. postava Owain Yeoman v seriálu MENTALISTA či postavička v novém Svěrákově loutkovém filmu KUKY SE VRACÍ). Příležitost zazářit na velkém plátně přichází v roce 2010 v podobě snímku MAMAS & PAPAS režisérky Alice Nellis a tragikomické adaptace románu Michala Viewegha ROMÁN PRO MUŽE.

Ve volném čase, kterého prý kvůli hraní moc nezbývá, si rád přečte klasickou sci-fi literaturu od autora Isaaca Asimova a za nejlepší možnou relaxaci považuje jízdu na motorce.


19.12.1974
Ostrava, Československo
Filip Čapka csfd

Jedině TerezaLéto s gentlemanemOstravak OstravskiGangster KaGangster Ka: AfričanHořící keřSmíchov pláče, Brooklyn spíVilla FaberKuky se vracíMamas & PapasRomán pro muže10 způsobů láskySkrývačkyRestartNevěsta s velkýma nohamaJak se Kuba stal mlynářemSprávná trefaKukačkyVolhaPoldaMísto zločinu OstravaVzteklinaBohémaCirkus BukowskyNevinné lžiEntentýkyKriminálka AndělSetkání s hvězdouCesty domůDokonalý světStrážce duší


Aktualizace osobnostního profilu Filip Čapka: 5.11. 2023 17:38