Trevor Eve 72 let


Trevor John Eve je britský filmový a televizní herec. V roce 1979 se proslavil rolí hlavního vyšetřovatele v detektivním seriálu SHOESTRING /1979-1980/ a do myslí diváků se také zapsal ztvárněním postavy detektiva Petera Boyda z televizního drama seriálu WAKING THE DEAD /2000-2011/.

Během 70.let 20.st. až do dnešních dnů prožil Eve bohatou hereckou kariéru, jak na jevišti tak i ve filmu a televizi. Jedním z jeho raných divadelních úspěchů bylo ztvárnění Paula McCartneyho ve hře Willyho Russella "John, Paul, George, Ringo and Bert" na prknech divadla Lyric Theatre na londýnském West Endu, která získala ceny The Evening Standard Award a London Critics Award pro nejlepší muzikál.

V pořadu Laurence Olivier Presents se objevil ve hře "Hindle Wakes", režírované samotným Laurencem Olivierem. V roce 1977 pak potkal na castingu k Zeffirelově hře "Filumena" svou budoucí ženu Sharon Maughan. Jeho úspěchy na divadle pokračovaly v roce 1981, kdy získal cenu Laurence Olivier Award pro nejlepšího herce za postavu Jamese Leedse ve hře "Children of a Lesse God". Po krátkém působení na The Royal Court Theatre se vrátil zpět na West End, a pak do National Theatre, kde jako Paolino exceloval ve hře "Man, Beast And Virtue". Svou druhou cenu Laurence Olivier Award získal za ztvárnění Dr.Astrova ve hře "Uncle Vanya", za kterou vyhrál i The British Regional Theatre Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. V televizi zaznamenal svůj první velký úspěch se seriálem A SENSE OF GUILT /1990/ nebo s drama seriálem A DOLL'S HOUSE /1992/, po boku Juliette Stevenson, se kterou také pracoval na cenou BAFTA oceněném politickém dramatu THE POLITICIAN'S WIFE /1995/. V roce 1998 se zúčastnil natáčení seriálu HEAT OF THE SUN, které se natáčelo v Zimbabwe. Následně v roce 2000 získal hlavní roli v již zmíněném kultovním seriálu Waking the Dead. Jeho prvním velkým filmem a rolí byla postava Jonathana Harkera z hororu DRACULA /1979/, režírovaným Johnem Badhamem.

Odbočkou na album When Love Speaks, namluvil Shakespearovy sonety, ten samý rok hrál postavu Croppera ve filmu POSSESSION /2002/ s Gwyneth Paltrow v hlavní roli a jako Velior si zahrál v historickém velkofilmu TROY /2004/. V roce 2010 hrál postavu otce hlavní hrdinky v romantické komedii SHE'S OUT OF MY LEAGUE a jako Peter Manson účinkoval ve filmovém remaku britského seriálu ze 60.let BOUQUET OF BARBED WIRE /2010/. O rok později hrál ve třídílném drama filmu KIDNAP AND RANSOM, který se natáčel v Jižní Africe.


1.7.1951
Birmingham, England, Velká Británie
Trevor Eve csfd

My Best Friend's ChristmasBees Make HoneyDeath of a FarmerSmrt přichází do PemberleyNa tuhle nemámFramedHughie Green, Most SincerelyThe Family ManLawlessTrojaPosedlostDavid CopperfieldEvil Streak, AnStrážní anděléAppetiteKmenSama na láskuDon't Get Me StartedKrůček k vražděNo Man's LandOsudný svah v AspenuA Doll's HousePresident's Child, TheAféra ProfumoStone Age, TheBeryl Markham: A Shadow on the SunA Wreath of RosesKorsičtí bratřiShadow ChasersLaceBrother's Tale, AJamaica InnDrákulaAmerická výpravaČas čarodějnicProtiúderThe InterceptorUnforgottenPlayhouse uvádíMrtvé probouzetiÚnos a výkupné


Aktualizace osobnostního profilu Trevor Eve: 17.11. 2023 02:27