Matthew Goode 46 let


Tmavovlasý britský herec Matthew Goode se narodil v Devonu jako nejmladší z pěti dětí. Má tři bratry a jednu sestru. Jeho otec je vystudovaný geolog a matka zdravotní sestra, která ho v hraní odmalička podporovala. Shodou náhod totiž také pracovala jako místní divadelní režisérka a její syn se tak jako dítě často objevoval v jejích představeních. Jeviště se mu zalíbilo natolik, že se rozhodl činohru i studovat – na univerzitě v Birminghamu a později na akademii Webber Douglas v Londýně, což následně zužitkoval v divadle, kde se snažil prosadit.

Zanedlouho poté mu zaklepal na dveře renomovaný režisér Woody Allen s nabídkou zahrát si v jeho dramatu MATCH POINT – HRA OSUDU. Ve stejném roce byl také vidět v netypické komedii SVATBA VE TŘECH. Představoval v ní muže, jehož manželka se v podání Piper Perabo zamiluje do jiné ženy. Následoval film VE STÍNU BEETHOVENA s Edem Harrisem a Diane Kruger.

V budoucnu ho čeká drama režiséra Juliana Jarrolda BRIDESHEAD REVISITED, filmová adaptace klasického románu spisovatelky Evelyn Waugh. O svém soukromém životě příliš mnoho neprozrazuje, od roku 2005 ale žije se svou přítelkyní Sophií v New Yorku.


3.4.1978
Exeter, Devon, England, Velká Británie
Matthew Goode csfd

Freud's Last SessionBarákJan ŽižkaMagikKingsman: První miseSvět plný barevTichá nocVévoda z WellingtonuČtyři děti a skřítekPanství DowntonVeřejné lžiBirthmarkedThe Guernsey Literary and Potato Peel Pie SocietyLoupež v Hatton GardenSpojenciNesmrtelnýPressureKód EnigmyBelleSmrt přichází do PemberleyStokerPtačí zpěvHořící mužCemetery JunctionPřestupný rokSingle ManStrážci - WatchmenNávrat na BridesheadKomplicVe stínu BeethovenaMatch Point - Hra osuduO mé rodině a jiné zvířeněSvatba ve třechHon za svobodouAl sur de GranadaPřípady inspektora Lynleyho: Pádné důvodyO Popelce trochu jinakDepartment QNabídkaČas čarodějnicAgatha Christie: Zkouška nevinyKoruna


Aktualizace osobnostního profilu Matthew Goode: 29.3. 2024 01:16