Xander Berkeley 68 let


Jeho jméno nezná skoro nikdo, zato jeho obličej na obrazovce viděl už pravděpodobně každý, koho filmy nebo seriály jen trochu přitahují. Xander Berkeley si za svůj život zahrál více než 130 rolí v nejrůznějších slavných filmech a seriálech, přesto se nikdy nestal skutečnou celebritou.

Na filmovém plátně jsme Berkleyho poprvé mohli zaregistrovat díky filmu Sid a Nancy, o pět let později pak v mnohem známějším Terminátorovi 2. Xanderova kariéra postupovala kupředu a v roce 1992 si střihl menší roli vedle Toma Cruise, Jacka Nicholsona, Demi Moore a Kiefera Sutlerlanda v dramatu Pár správných chlapů. Ani to však nestačilo k tomu, aby se ze Xandera stala hvězda. Dál bral vedlejší role ve filmech, ať už se jednalo o Skálu, Apollo 13 nebo Air Force One. Filmové hity střídaly propadáky. A žádná hlavní role nepřicházela. Xander do hlavní ligy pořád nepatřil.

To se změnilo v roce 2001, kdy Berkeley zažil zatím své první (a taky poslední) slavné období díky seriálu 24 hodin, kde stvárnil šéfa protiteroristického oddělení George Masona. Jelikož se seriál stal po celém světě hitem, začal být najednou i Xander zvaný do nejrůznějších talkshow a objevoval se na prvních stránkách časopisů. Pak jeho postava v seriálu zemřela a Berkeley se vrátil do již dříve vyjetých kolejí chlapíků, kteří na plakátech nikdy nejsou moc vidět. Možná je to škoda, protože rozmanitost jeho rolí je skutečně mimořádná. Xander ale ničeho nelituje.

Z účinkování ve 24 hodinách mu zbylo to nejdůležitější - krásná manželka Sarah Clarke, se kterou se právě při natáčení seznámil.


16.12.1955
Brooklyn, New York City, New York, USA
Xander Berkeley csfd

HeightenedAlchemy of the SpiritLovci bizonůThe AuditionThe Dark and the WickedDark HarborThe Wall of MexicoHrdá MaryMěsto lžíBorn GuiltyMaestro MarioShotMoments of ClarityReneV mysli vrahaBatmanův synETXRSmall TimeThis Last Lonely PlaceTranscendenceMocnější než slovaEntanglementTales of Everyday MagicGirl Walks Into a BarInsidePět ženVendetaBelow the BeltwayDay OneKick-AssLusterNight and DayThe Death of SocratesV ložnicíchCook CountyInside the BoxRepo ChickRok jednaSuperman/Batman: Veřejní nepřáteléThe Consultants96 hodinTaktika prstůAlibiOkamžik zlomuChampionsMagmaMuž proti mužiThe GarageJejí případSexy mrtvolaSvatební víkendTemné vodyBelow the BeltThe Last Full MeasureV rukách nepříteleTekoucí písekMuž z Elysejských políStorytellingWolf LakeTenkrát na východě


Aktualizace osobnostního profilu Xander Berkeley: 1.3. 2024 14:00