Valerij Nikolajev 58 let


Moskevský rodák Valerij Valerjevič Nikolajev, je divákům známý nejen z ruských, ale i z amerických filmů. Narodil se 23. 8. 1965 v Moskvě. Studoval na Čechovově MCHAT ve třídě Olega Tabakova. Společně s ním v ročníku studovala i jeho budoucí manželka, Irina Apeksimová. Páru se 14. března 1995 narodila dcera Daša. Valerij si svůj filmový debut odbyl v roce 1991 v tragikomedii NIAGARA. První z jeho filmů, který je dobře známý i u nás, je koprodukční film ŽIVOT A NEOBYČEJNÁ DOBRODRUŽSTVÍ VOJÁKA IVANA ČONKINA (1993), kde ztvárnil roli Balašova.

Kromě divadla a filmu se věnuje tanci, zejména rock and rollu a stepu. Absolvoval stáž na floridské universitě a získal kvalifikaci v oblasti stepu. Jako choreograf vytvořil pět představení pro Čechovovo Moskevské umělecké divadlo a v roce 2005 vytvořil v baletní část představení 'Moje překrásná lady'.

Valerij získal cenu na filmovém festivalu Zlatý fénix za nejlepší režijní debut za film HON NA MEDVĚDA (2007).


23.8.1965
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
Valerij Nikolajev csfd

Idealnoje ubijstvo1812. Ulanskaja balladaNa krjučke!Ključ SalamandryThe Afghan CaravanArtefaktEgoistNa kryše miraMedvěžja ochotaVedmaZerkalnyje vojny: Otraženije pervojeSamyj lučšij prazdnikTerminálBrána k nebesůmDaže ně dumaj!Kino pro kinoIce PlanetAberrationSvatýU-TurnUn tramway à MoscouŠramMužskoj talismanOdinokij igrokŠirli-MyrliLjubov po zakazuNasťaŽivot a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana ČonkinaNohaTuze věrná ženaTajna MariiVozmezdijeDvojnaja žizňKultObučaju igre na gitareFotografV ritme tangoDorogaja Maša BěrezinaUlicy razbitych fonarejRodina žďotRusové v Los AngelesDěň rožděnija Buržuja 2Děň rožděnija BuržujaNight ManMeloči žizniPojedinki: Pravdivaja istorija. Tegeran-43Pojedinki: Věrbovščik


Aktualizace osobnostního profilu Valerij Nikolajev: 11.4. 2024 09:03