Jú Aoi 38 let


Yu Aoi je populární japonská herečka a modelka, která se narodila 17. 8. 1985 v prefektuře Fukuoka pod rodným jménem Yu Natsui. Vystudovala vysokou školu Horikoshi Gakuen a uměleckou průpravu získala navštěvováním umělecké fakulty na Nihon University.

Yu Aoi na sebe poutala pozornost kritiky i v následujících letech a pokračovala v bohatém sběru prestižních japonských ocenění a úspěchů na filmových festivalech. Stalo se tak například díky válečnému filmu YAMATO - LOĎ SMRTI (Otoko-tachi no Yamato, 2005), který pronikl i do české DVD distribuce, díky romanci HACHIMITSU TO KUROBA (Honey & Clover, 2006), příběhu mladých nezaměstnaných japonských dívek, které dostanou příležitost přivydělat si tancem havajských hula tanců v HAVAJSKÝCH TANCÍCH (Hula Garu, 2006), úroda cen pokračovala díky roli v romantickém dramatu PÍSEŇ DUHY (Niji no magami, 2006), který byl uveden na MFF v Karlových Varech či v komedii HITO NO SEKKUSU O WARAUNA (Don't Laugh at My Romance, 2007).

Český divák může Yu Aoi znát i z úspěšného surrealisticky laděného povídkového filmu TOKIO! (Tokyo!, 2008), konkrétně z povídky Třesoucí se Tokio (Shaking Tokio), kde si zahrála roli kouzelné rozvážečky pizzy.

Je taktéž držitelkou ocenění japonského Ministerstva školství, kutrury, sportu, vědy a technologie pro nováčka roku za svou práci oblasti filmu, médií a výtvarného umění.


17.8.1985
Kasuga, prefektura Fukuoka, Japonsko
Jú Aoi csfd

Gekijouban Sylvanian Families: Freya kara no OkurimonoDr. Kotó šinrjódžoPotulný samuraj Kenšin: KonecŠikatanakatta to ju'u te wa ikan no desuOra ora de hitori igumoRomansu dóruSpy no cumaAru sendó no hanašiDěti mořeMijamoto kara kimi eNagai owakareCuma jo bara no jó ni: Kazoku wa curai jo 3Penguin HighwayZabíjeníKanodžo ga sono na o širanai toritačiKazoku wa curai jo 2MixTókjó GhoulAzumi Haruko wa jukue fumeiKazoku wa curai joOba fensuCesta na pobřežíHana, Alenka a případ vraždyGeki x Cine: Zipang punk – Goemon rock IIIHaru o seottePotulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenechPotulný samuraj Kenšin: Konec legendyMottomo Tooi GingaTókjó kazokuVesmírný pirát Kapitán HarlockDaburu Feisu Giso Keisatsu HenPotulný samuraj Kenšin: ZrozeníJógašiten Coin de rueTamatamaUpírFlowersOtótoRaióHonokaa bôiIkechan to bokuRedlineHjakuman en to nigamuši onnaTokio!Ašita e no juigonHito no sex o warau naMijori no moriQuiet room ni jókosoHavajské tanceHačimicu to CloverMushishiPíseň duhySugar & spice: Fúmi zekkaŽezelotebonHenšinHoshi ni natta shônenHotel Sunrise HND - Saigo no StayJukaiKame wa igai to hajaku ojoguNirai kanai kara no tegamiTecudžin 28 gó


Aktualizace osobnostního profilu Jú Aoi: 11.11. 2023 07:40