Simon Baker 54 let


Simon se narodil 30 července 1969 (ve znamení Lva) v Launcestonu v Tasmánii. Jeho otec (Barry Baker) byl mechanik a školník, jeho matka (Elisabeth Labberton) nyní učí angličtinu a drama na střední škole. Má sestru Terri, která je o tři roky starší než Simon a je doktorka. Jeho rodina se přestěhovala na Novou Guineu, ale brzy poté se rodiče rozvedli. Později se jeho matka znovu provdala za Toma Dennyho. I když s ním Simon nikdy nevycházel příliš dobře, respektoval jej a jeden čas měl i příjmení Denny. Už v útlém věku začal surfovat a nejen na pláži bavil ostatní výstupy a legráckami.

V roce 1989 se Simon začal věnovat modelingu, ve stejné době začal pracovat i jako asistent režiséra ve společnosti, která točila firemní prezentace nebo hudební videoklipy. Když poté doprovázel jednoho přítele na konkurz, rozhodl se to taky zkusit a samozřejmě práci dostal. Začal se objevovat v televizi, i když nikdy nevystudoval herectví. Následovala i větší poptávka po Simonovi jako modelovi a tak se podíval například i do Japonska. V roce 1991 jej časopis Dolly zařadil do padesátky Nejvíc cool chlapů současnosti, ve stejné době se mihl i ve videoklipech kapely Euphoria nebo zpěvačky Melissy.

O pár měsíců později potkává na večírku Rebeccu Rigg, australskou herečku, a jak později přiznal, byl jí od prvních okamžiků fascinován. Společně se spolu objevili v mýdlové opeře E STREET, kde dostal Simon roli policisty Sama Farrella, který se krátce po uvedení na scénu stal jednou z nejoblíbenějších postav a tak se jej rozhodli scénáristé v seriálu ponechat místo dvou dílů celý rok. O dva roky později, v roce 1993, vyhrává cenu pro Nejnadanějšího nováčka Austrálie a zároveň se připravuje na novou roli - otcovství. Narodila se mu dcera Stella Breeze.Poté se ještě objevil v seriálu HEARTBREAK HIGH a v krátkých sériích SWEAT a Naked: The Blind Side Breakaway.

V roce 1996 se ale rozhodl pro svoji kariéru udělat něco víc, a tak přijel na Štědrý den do Los Angeles, s dcerou a 3500 dolary v kapse. Hned další rok hrál menší roli v kritikou chváleném filmu L.A. - PŘÍSNĚ TAJNÉ (ucházel se o roli Guye Pierce,ale nedostal ji). Jen pro zajímavost, v tomto filmu se objevila trojice vycházejících australských hvězd: Baker, Pierce a Russell Crowe. I díky příznivému přijetí získává další role a tak jsme jej průběžně mohli vidět v ATENTÁTU, RESTAURANTU,JUDAS KISS. Současně s vzrůstající popularitou si mění jméno na Simon Baker a oženil se s Rebeccou, v roce 1999 se jim narodilo druhé dítě Claude Blue.


30.7.1969
Launceston, Tasmania, Austrálie
Simon Baker csfd

LimboBlazeHigh GroundPoslední turnéBreathDávám tomu rokDen před krizíVrah ve mněPodnájemníkUnesenáŽeny v nesnázíchSex 100+1Něco novéhoĎábel nosí PraduHome and Away: RomancesKruh 2Země mrtvýchBook of LoveAféra s náhrdelníkemRudá planetaSunset StripJízda s ďáblemSecret Men's BusinessJidášův polibekPozdrav z bodu nulaRestaurantAtentátL. A. - Přísně tajnéLast Best Place, TheMentalista


Aktualizace osobnostního profilu Simon Baker: 30.10. 2023 21:10