Marianne Faithfull 77 let


Marianne Evelyn Faithfull je britská zpěvačka a herečka. Narodila se v Anglii Rakušance Evě von Sacher-Masoch a bývalému britskému vojákovi a profesoru Robertu Glynn Faithfullovi. Svou hudební kariéru začala v roce 1964, kdy byla objevena tehdejším manažerem Rolling Stones. Jejím prvním hitem byla píseň As Tears Go By od dua Jagger/Richards, se kterým uspěla v hitparádách. Kvůli Jaggerovi opustila svého prvního manžela, galeristu Johna Dunbara a spolu se stali ikonickým párem šedesátých let a Marianne módní ikonou.

Mezi její nejznámější role patří eroticky laděná Dívka na motocyklu s Alainem Delonem, a role Lilith v krátkometrážním Lucifer Rising. Kromě zpěvu a filmu se Faithfull objevila i na divadelních prknech, například ve hře Tři sestry v 1967 nebo v Hamletovi jako Ofélie (1969). Přestože se v posledních letech věnuje převážně hudbě, za svou roli Maggie ve filmu Irina Palm (2007) získala cenu od Evropské filmové akademie pro nejlepší herečku.


29.12.1946
Hampstead, Londýn, England, Velká Británie
Marianne Faithfull csfd

The Girl from NagasakiBelle du SeigneurTváře v davuHouse of BoysIrina PalmMarie AntoinettaPaříži, miluji TěNord-PlageFar from ChinaIntimitaČas zločinuMoondanceNakupováníWenn Schweine fliegenNávrat mrtvýchAssault on AgathonGhost StoryStronger, TheCucumber CastleDoor of Opportunity, TheHamletDívka na motocykluAnnaNikdy nezapomenu jeho jménoMade in U.S.A.FmNaprosto dokonaléRubyGadzooks! It's All HappeningFive O'Clock ClubDiscs a Go-GoCatching Fire: The Story of Anita PallenbergThis Much I Know to Be TrueHelmut Newton: Nestoudná krásaBeatles a tajemství seržanta PepperaFaithfullFrancis Bacon: A Brush with ViolenceJak Beatles změnili světMoje generaceTom Waits: Tales from a Cracked JukeboxSnapshots from the TourThe Beatles: 1Kdo myslíš, že jsi?OnePeople: The CelebrationSomebody Told Me About Carla BruniEuropas Erbe - Die großen DramatikerFlickerMarianne Faithfull - Live in Hollywood 2005A Letter to TrueMusikprogrammet - programmet om musikMario Schifano tuttoMarianne Faithfull: Dreaming My DreamsThe Beatles RevolutionHere, There and Everywhere: a Concert for Linda


Aktualizace osobnostního profilu Marianne Faithfull: 28.3. 2024 07:46