Jenna Fischer 50 let


Regina Marie "Jenna " Fischer je americká herečka a režisérka. Divákům je nejvíc známá pro ztvárnění Pam Halpert /roz. Beesly/ ze sitcomu THE OFFICE /2005-2013/. Ale také z komedie BLADES OF GLORY /2007/, hudební komedie WALK HARD: THE DEWEY COX STORY /2007/, komedie s Seannem Williamem Scottem THE PROMOTION /2008/ a konečně z další komedie s Owenem Wilsonem HALL PASS /2012/.

Svou kariéru začala v profi divadle. V době studií na univerzitě vystupovala s kočovným divadlem Murder Mystery Dinner Theatre a před přestěhováním do L.A. působila také v divadle ZOO District Theatre. Ale trvalo téměř tři roky než si jí všimli filmoví agenti a nabídli jí roli v seriálu SPIN CITY /1996-2002/. Poté účinkovala v malých rolích ve víceméně nezávislých filmech jako LUCKY 13 /2005/ nebo EMPLOYEE OF THE MONTH /2004/ a jako guest spot v seriálech SIX FEET UNDER /2001-2005/, COLD CASE /2003-2010/ aj.

Zatímco její kariéra začala směřovat do slepé uličky, vzala věci do svých rukou a začala psát scénáře, produkovat, režírovat a hrát ve svém mockumentárním /typ filmu nebo reality show, kde fiktivní události jsou snímané formou dokumentarního způsobu k vytvoření parodie/ pořadu LOLLILOVE /2004/. Ve filmu účinkoval její exmanžel James Gunn a přátelé Linda Cardellini, Judy Greer nebo Jason Segel. Lollilove měl premiéru na St.Louis International Film Festival v listopadu 2004 a byl také uveden na TromaDance Film Festival. Za svou roli v tomto snímku obdržela cenu Screen Actors Guild Emerginh Actor Award a na festivalu TromaDance obdržela cenu Independent Soul Award jako režisérka. I přes nepochybný úspěch tohoto filmového experimentu ji tato režisérská zkušenost odradila do budoucna se na režisérskou židli znovu posadit.

V roce 2005 vyhrála konkurz na roli Pam Beesly v americké verzi původně britského sitcomu The Office. Castingová režisérka Allison Jones řekla Fischer, aby se neopovážila ji na castingu nudit. Jelikož Fischer pracovala sedm let jako recepční a administrativní pracovnice v L.A. kancelářích, byla pro tuto roli jako stvořená. A taky očekávání splnila a v roce 2007 byla nominována na cenu Emmy Award pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu. Za tento seriál získala taktéž cenu Screen Actors Guild Award v kategorii nejlepšího ztvárnění role v komediálním seriálu.


7.3.1974
Fort Wayne, Indiana, USA
Jenna Fischer csfd

Paříž 15:17Bradův životKiss MeZpropadené dědictvíThe Giant Mechanical ManTýden bez závazkůA Little HelpMuž v pokušeníPovýšeníBratři SolomonoviLedově ostříNeuvěřitelný život rockera CoxeSlimák40 let panicŠťastná třináctkaLolliLoveMáš padáka!Rubbing CharlieThe SpecialsBorn ChampionChannel 493Na hromádce s exThe Guest BookPřípady pro LauruThe GrinderTy, já a apokalypsaKancl


Aktualizace osobnostního profilu Jenna Fischer: 2.11. 2023 15:59