Tim Holt (1918 - 1973)


Charles John "Tim" Holt III. se narodil otci, který se živil jako herec, Jackovi Holtovi a matce, ženě v domácnosti Margaret Woods. Během svých dětských let doprovázel Tim svého otce na natáčení a díky tomu si už jako malý zahrál v několika němých filmech.

Od roku 1938 přecházel Tim Holt z jedné filmové společnosti do druhé a hrál v jejich filmech. Když mu vypršela smlouva s Walterem Wangerem, tak Tim podepsal smlouvu s RKO na sedm let. Pro Tima to bylo nejlepší rozhodnutí, co mohl udělat, studio mu totiž hned jako první dalo hlavní roli ve filmu The Rookie Cop (1939). I když se jednalo o béčkový film, tak u diváků měl velký úspěch. Následovali role ve filmech jako The Girl and the Gambler (1939) nebo 5th Ave Girl (1939).

Tima už nebavili romantické a dramatické role, chtěl si zahrát svojí vysněnou roli kovboje, a tak si o roli ve westernovém filmu prostě řekl. Na začátku 40. let studio RKO oznámilo, že si Tim Holt zahraje v šesti připravovaných westernech, jeho sen se splnil. Během dvou let natočil neuvěřitelných 18 westernů. Průlomem své kariéry, ale označuje tu chvíli, kdy mu zavolal Orson Welles a nabídl mu roli v Skvělí Ambersonové (1942). Kritici jeho výkon ve filmu vychvalovali.

V roce 1943 se rozhodl nastoupit do armády, a tak rychle se studiem RKO natočili film Hitler's Children (1943), který se stal nejúspěšnějším filmem během války. Tim sloužil v letectvu a pilotoval bombardér B-29. Poslední den války byl zraněný a poslán domů. Za své služby získal Purpurové srdce a Letecký kříž. Po zotavení ze zranění se opět vrátil do studia RKO a začal zase točit westerny, půjčovala si ho i studia jako 20th Century Fox nebo Warner Bros. A právě společnost Warner Bros. mu dala roli, která ho proslavila po celém světě, zahrál si ve westernu Poklad na Sierra Madre (1948) po boku Humphrey Bogarta.


5.2.1918
Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
15.2.1973
Shawnee, Oklahoma, USA
Tim Holt csfd

This Stuff'll Kill Ya!Yesterday Machine, TheNetvorova výzva světuDesert PassageRoad AgentTargetTrail GuideGunplayHis Kind of WomanHot LeadLaw of the BadlandsOverland TelegraphPistol HarvestSaddle LegionBorder TreasureDynamite PassRider from TucsonRiders of the RangeRio Grande PatrolStorm Over WyomingBrothers in the SaddleMasked RaidersRustlersStagecoach KidThe Mysterious DesperadoGun SmugglersGuns of HateIndian AgentPoklad na Sierra MadreThe Arizona RangerWestern HeritageThunder MountainUnder the Tonto RimWild Horse MesaMůj miláček KlementinaAvenging Rider, TheFighting FrontierHitlerovy dětiSagebrush LawBandit RangerCome on DangerLand of the Open RangePirates of the PrairieRed River Robin HoodRiding the WindSkvělí AmbersonovéThundering HoofsAlong the Rio GrandeBack StreetBandit Trail, TheCyclone on HorsebackDude CowboyRobbers of the RangeSix-Gun GoldLaddieSwiss Family RobinsonThe Fargo KidWagon Train5th Ave GirlPřepadení


Aktualizace osobnostního profilu Tim Holt: 1.11. 2023 14:30