Rena Owen 61 let


"Moje motto: Miluj to, co děláš, a dělej to, jak nejlépe umíš“.

Její první filmovou hereckou příležitostí byla vedlejší role v akčním dramatu Kevina Reynoldse RAPA NUI z roku 1994. V témže roce ztvárnila roli Beth Heke v adaptaci kontroverzního bestselleru maorského autora Alana Duffa KDYSI BYLI BOJOVNÍKY. Tento film byl promítán v 66 zemích světa, získal více než 30 mezinárodních ocenění a umožnil Reně vstup na mezinárodní filmové jeviště – Rena získala za roli v tomto filmu cenu pro nejlepší herečku na filmových festivalech v Montrealu a San Diegu. Místo toho, aby pracovala na své slibně se vyvíjející filmové kariéře v Hollywoodu, se však Rena vrátila k novozélandskému divadlu.

Přicházely však také další filmové a televizní role. Rena si zahrála například roli vrchní sestry v australské verzi seriálu POHOTOVOST. Dostalo se jí cti zahrát si roli Rix ve filmu jednoho z nejznámějších australských režisérů Rolfa de Heera DANCE ME TO MY SONG, který soutěžil na jednom z festivalů v Cannes a vynesl jí nominaci na cenu AFI (Australian Film Institute). V roce 1999 si zahrála hlavní ženskou roli v dramatu JAK DOPADAJÍ ZOUFALCI? Rena je také jedním z pouhých šesti herců, kteří spolupracovali jak s režisérem Georgem Lucasem (STAR WARS), tak se Stevenem Spielbergem (A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE). Zastávala také úlohu porotkyně na mnoha mezinárodních filmových festivalech. V roce 2000 se Lena usadila v Los Angeles, aby se naučila více o filmařině a pokračovala v herectví jak v mezinárodních projektech jako již zmíněné STAR WARS nebo A.I., tak i rolemi v nízkorozpočtových nezávislých filmech.


22.7.1962
Bay of Islands, Nový Zéland
Rena Owen csfd

MayaWhinaEscape and EvasionAsomatousPoslední lovec čarodějnicKrajina smrtiThe WellAbsolutní zabijáciPiece of My HeartPrison Break: The Final BreakVeronika se rozhodla zemřítFinding Red CloudHra na utrpeníOcean of PearlsŽivot je krásnýIron Man, TheThe Horrible FlowersMíša - vodní příšerkaStar Wars: Epizoda III - Pomsta SithůVrána 4: Pekelný knězPear ta ma 'on mafNemesisPledge of AllegianceStar Wars: Epizoda II - Klony útočíA.I. Umělá inteligenceVrah dušíAmerická dívkaI'll Make You HappyJak dopadají zoufalci?Dance Me to My SongWhen Love Comes AlongSavage PlayKdysi byli bojovníkyRapa Nui - střed světaThe OrvilleVegasOzvěny minulostiSirénaDrsný šerif


Aktualizace osobnostního profilu Rena Owen: 11.3. 2024 19:44