Temuera Morrison 63 let


Temuera Morrison se může pochlubit napjatě dobrým vzhledem, který mu umožnil hrát jak nervózní hrdiny, tak hrůzostrašné padouchy. Je to jeden z nejvíce známých herců Nového Zélandu a možná nejvíce viditelný maorský umělec na světě.

V roce 1993 byl najat jako Maorský dialogový poradce na mezinárodní hit THE PIANO, ale velký zlom přišel až o rok později, kdy byl obsazen jako Jake Heke, alkoholický a zneužívající maorský manžel a otec v uznávaném dramatu ONCE WERE WARIORS. V roce 1994 vyhrál trofej nejlepšího herce na filmových a televizních cenách Nového Zélandu a začal věnovat pozornost Hollywoodu. Jeho původní americké role byly rádoby senzace, nicméně dopadl lépe v roce 2000 s filmem VERTICAL LIMIT a rok předtím udělal triumfální návrat na Nový Zéland, aby hrál v pokračování ONCE WERE WARIORS, WHAT BECOMES OF THE BROKEN HEARTED? Film nezískal stejný stupeň mezinárodní pozornosti jako originál, ale byl populární a dobře hodnocený na Novém Zélandu a Morrison podruhé zase jako Jake získal další cenu nejlepšího herce na filmových a televizních cenách Nového Zélandu.

Největší hit jeho kariéry byl v roce 2002, kdy ho obsadili jako Jango Fetta v netrpělivě očekávaných STAR WARS: EPISODE TWO - ATTACK OF THE CLONES.


26.12.1960
Rotorua, Severní ostrov, Nový Zéland
Temuera Morrison csfd

Aquaman a ztracené královstvíFlashSons of SummerOkupace Země: RainfallDora a ztracené městoMosleyThe Brighton MiracleAquamanOccupationDítě z OsirisuHard Target 2Odvážná Vaiana: Legenda o konci světaPatriarchaMt. ZionKrál Škorpion - Bitva osuduČerstvý masoGreen LanternStopařNeuvěřitelná cesta kapitána DrakeTrable v rájiVoják 2Královna řekyStar Wars: Epizoda III - Pomsta SithůBlueberryZemě zaslíbenáStar Wars: Epizoda II - Klony útočíCrooked EarthNeotesaný detektivVertical LimitJak dopadají zoufalci?Od soumraku do úsvitu 3: Katova dceraŠest dní, sedm nocíNebezpečná rychlost 2: ZásahBarb WireLámanou angličtinouNenápadné lžiOstrov Dr. MoreauWhipping BoyKdysi byli bojovníkyLikvidátorMauriNever Say DieOther HalvesRangiho úlovekAhsokaFar NorthThe MandalorianBoba Fett: Zákon podsvětíEcho 3Obi-Wan KenobiVražda je můj život


Aktualizace osobnostního profilu Temuera Morrison: 17.11. 2023 19:17