Lily Ho Li-Li 77 let


Když se Lily Ho poprvé objevila v Hongkongu kolem roku 1963 u propagačních záběrů pro dospělý časopis, bylo velice nepravděpodobné, že by někdy u filmu měla symbolizovat půvab a styl. V té době jí bylo teprve 15 let a byla jen další z mnoha nových tváří. Byla také považována za trochu baculatou, ale byla popisována časopisem jako rozkošná studentka. Narodila se v Nanjingu v Číně a její rodina stejně jako mnoho dalších poté, co nastal komunistický převrat se přesunula na Tchaj-wan, kde jí objevil režisér Poon Lui a přinesl do Hongkongu. V Hongkongu jí prosazuje režisér Yuan Chiu-feng a obsazuje do filmu Songfest (1963). V jejích prvních filmech počínaje rokem 1965 měla už velké role a často hrála zkažená povýšená mladá děvčata, či upíry ve filmech jako třeba v Song of Orchid Island (1965), nebo Till the End of Time (1966).

Zastupovala západní módu a její filmy byly plné změn kostýmů vždy s použitím živých barev, disketových klobouků, nadrozměrných slunečních brýlí, bikin i večerních oblečení. Postavila módu a byla i v osobním životě obrovský spotřebitel oblečení. V rozhovoru při otázce na její záliby přišla jednoduchá odpověď : "oblečení". Milovala módu a v 70. letech si otevřela butik a dodnes vlastní několik módních obchodů v Šanghaji. Z filmu odešla na vrcholu roku 1975 poté co se provdala za jednoho magnáta. I když její manželství si nevedlo moc dobře, porodila tři děti z toho dvě jsou dvojčata. Během své desetileté kariéry stihla natočit padesát snímků.


25.11.1946
Nanjing, Čína
Lily Ho Li-Li csfd

Feng shui er shi nianVšichni muži jsou bratřiWu da hanWu yiBei di yan zhiJiang hu xingQi shi er jia fang keAi nuDa jun faFlower In The RainJi xiang du fangOf Wives and MistressesQun ying huiShi si nu ying haoVodní hraniceYu nu xi chunFeng Fei FeiNu sha shouWo ai jin gui xuYu mian huZhan shi yan daoHu ji huaJin yi da xiaNa ge bu duo qingDa dao ge wangDiao jin guiYe lin chun lianDie hai huaHong Kong RhapsodyThe Silver FoxTie guan yin yong po bao zha dangAuntie LanChuanKing DrummerTe jing 009Tie guan yinXiang jiang hua yue yeTie shan gong zhuTill the End of TimeWen su chenLan yu zhi geSongfest


Aktualizace osobnostního profilu Lily Ho Li-Li: 27.3. 2024 08:02