Ari Up (1962 - 2010)


Zpěvačka a herečka Ariane Daniela Forster se narodila 17.ledna v německém Mnichově. Je známá pod uměleckým jménem Ari Up a byla zpěvačkou první ženské punkové kapely The Slits. Její matka Nora fungovala v hudebním průmyslu a byla přítelkyní Jimmyho Hendrixe, Chrise Speddinga a dodnes je provdaná za Johnnyho Rottena ze Sex Pistols. Dědeček Ari Up byl bohatý majitel jistých německých deníků a její kmotr byl mimochodem Jon Anderson, zpěvák z kapely Yes.

Po rozpadu kapely The Slits se Ari Up přestěhovala se svým manželem a dvěma dětmi do džungle v Belize, kde žili s původním obyvatelstvem. Později se přestěhovala na Jamajku a poté do Kingstone v Anglii, kde se připojuje k psychedelic-reggae kapele New Age Steppery a spolupracovala rovněž s Ninou Hagen. V posledních letech života si zahrála v TV sérii Spicks and Specks (2007), nebo posmrtně v dokumentech Dreadtown (2012) a Here to Be Heard: The Story of the Slits (2016). Dne 20. října 2010 Ari umírá na rakovinu v Los Angeles ve věku 48.let. Její smrt oznámil médiím její nevlastní otec John Lydon aka Johnny Rotten.


17.1.1962
Mnichov, München (Stadt), Bayern, Německo
20.10.2010
Los Angeles, California, USA
Ari Up csfd

HatedRude BoyJubileeHere to Be Heard: The Story of the SlitsThe Story of PunkPunk jako životní postojKiss My Grits: The Herstory of Women in Punk and Hard RockThe History of Rock 'N' Roll, Vol. 9Punk In EnglandWomen in RockPunk Rock MovieSex Pistols: Live at Thames Riverboat PartyThe Slits: Lazy SlamThe Slits - Typical GirlsGirls and Boys: Sex and British PopSpicks and Specks


Aktualizace osobnostního profilu Ari Up: 20.4. 2024 07:10