Marie Ludvíková 66 let


Marie Ludvíková se narodila ve Východních Čechách v městečku Hlinsko. Vystudovala gymnázium ve Žďáru nad Sázavou. Po střední škole studovala na pedagogické fakultě J.E. Purkyně v Brně - obor český jazyk a vývárná výchova. Učitelství se věnovala tři roky. Svou hereckou dráhu začala ve svých studentských letech v roce 1985 v ochotnickém kroužku, který se pozdějí spojil s HaDivadlem, ve kterém působí dodnes.

Ve filmu nejčastěji ztvárňuje role žen z lidu, zkrátka žen od rány. Nebojí se ani improvizovaných skečů v pořadu NA STOJÁKA. S kamarádkou Lenkou Zogatovou založila pěvecké duo Sestry Medvědy a účinkuje také v Loutkovém divadle Československo.


12.12.1957
Hlinsko, Československo
Marie Ludvíková csfd

LežákyPinocchioPrázdniny s BroučkemSuchoMimořádná událostKrajina ve stínuBába z leduVšechno bude fajnVšechno nebo nicPoledniceSedmero krkavcůDětiPolski filmSejít z cestyVe stínuČtyři slunceŠťastný smolařAlois Nebel3 sezóny v pekleProtektorEl PasoMalé oslavyNa rozchodnouVenkovský učitelGymplVánoční příběhHrubeš a Mareš jsou kamarádi do deštěŠtěstíČert ví pročDivoké včelyHaneleSci-fi aneb Slavný PeterkaDobré ráno, Brno!VolhaPodezřeníOchráncePan profesorDabing StreetV.I.P. vraždyLabyrintSpecialistéSpravedlnostSvět pod hlavouČetníci z Luhačovic


Aktualizace osobnostního profilu Marie Ludvíková: 10.11. 2023 21:52