Danny Lee Yau-Tong 0 let


Hongkongský kameraman Danny Lee Yau-Tong je rovněž znám pod jménem Yu-Tang Li. Počátkem 60. let pracoval jako asistent kamery a v druhé polovině už usedá jako hlavní kameraman. Uchytil se v šermířských snímcích a z té doby mělo velký úspěch třeba wuxia The Swordsman of All Swordsmen (1968), nebo Killers Five (1969).

Když nenatáčel s touto povedenou dvojicí sklízel úspěch s mlátičkama The Skyhawk (1974) s nestárnoucím grandmástrem Kwan Tak Hingem, nebo s The Shaolin Plot (1977) s vražedným taekwondistou přezdívaným Lidské Tornádo, Casanovou Wongem. V 80.letech měl štěstí a udržel se v tomto desetiletí s milionovými trháky jako byla duchařina Encounter of the Spooky Kind (1980), nebo pokračování se skvěle natočenými souboji v Game of Death 2 (1981).

Krom akčních choreografů z Yuen klanu zkouší štěstěnu i s bojovým klanem Lau. Za zmínku stojí jeho kamera v komerčně úspěšné duchařině Hocus Pocus (1984) s sugestivním bitkařem Lam Ching Yingem a astronomické výdělky u Mirage (1987) i čenovky Božská Relikvie (1987) a Police Story 2 (1988). Svou kariéru zakončil počátkem 90. let třemi akčními snímky s drsnou amazonkou Moon Lee. Jako kameraman za svou třicetiletou kariéru natočil na 50 snímků.


4.11.2023
Hongkong
Danny Lee Yau-Tong csfd

Mo lu kuang huaTian shi kuang longSui ling lungPolice Story 2MirageBožská relikvieWo de ai shenRen xia guiWu ming huoSmrtící soubojThe Postman Fights BackAn Honest CrookHra smrti 2Encounter of the Spooky KindThe Cheeky ChapSpravedlivý úderDiao nuLang tzu yi chaoSan de huo shang yu chong mi liuSi da men paiMi zong sheng shouWen na yu jiao shuGui ma shuang xingHuang Fei-hong xiao lin quanTie jin gang da po zi yang guanZhong tai quan tan sheng si zhanTai quan zhen jiu zhouHe qi daoLady WhirlwindShan Dong xiang maDuo ming jin jianGui nu chuanXue fu menZhong kui niang ziAi qing de dai jiaHao xia zhuanYan niangGuai xiaYi dai jian wangDa xia fu chou jiFeng liu tie hanYan yang tianWen su chenLi xiao long di sheng yu si


Aktualizace osobnostního profilu Danny Lee Yau-Tong: 4.11. 2023 16:23