Steve Lichtag 70 let


Steve Loveček Lichtag se narodil roku 1954 ve Znojmě - zde vyrůstal v rodině vojenského pilota. Posléze absolvoval Literárně dramatickou konzervatoř v Brně. Jako herec působil v divadlech v Karlových Varech a v Jihlavě. Následující tři roky po studiu byl pravidelně obsazován jak ve filmech tak v pořadech české televize.

Od roku 1986 se Steve L. Lichtag začal věnovat výhradně filmu jako producent a později i jako režisér. V roce 1988 natočil v Jihovýchodní Asii důležitý třídílný dokument Quo vadis Cambodia a v letech 1989-1991 v tehdejším SSSR šestidílný dokumentární seriál o gulazích, Sibiř-země žalu, země naděje.

Od roku 1995 průběžně realizoval šestidílné tématické dílo Hledání křišťálového světa a poté slavný dokument Carcharias – Velký Bílý, jenž měl premiéru v roce 2001 na NBC.

V roce 2004 natočil další úspěšný film Tanec modrých andělů o nesmyslném a brutálním zabíjení velryb japonskými velrybáři. Film se setkal s velkým ohlasem širokého publika nejen u nás, ale i ve světě.


4.3.1954
Znojmo, Československo
Steve Lichtag csfd

Trhala fialky dynamitemOd zítřka nečarujiLvi salónůNáš dědek JosefHolky z porcelánuKvočny a KrálSkleněná dámaPan Tau13. komnataNávrat do peklaAldabra: Byl jednou jeden ostrovStingl - Malý velký OkimaPoslední lovciZajatci bílého bohaDobrodružství oceánůDobrodružství oceánů: Mýtus jménem žralokPrapodivný světDech ŠumavyDobrodružství oceánů: Tanec modrých andělůNávrat na Rapa NuiHra o krajinuDobrodružství oceánů: Carcharias - Velký bílýDobrodružství oceánů: Hledání křišťálového světa I.Hledání křišťálového světa II.Ošklivá kráska murénaQuo vadis CambodiaVše nejlepšíHyde Park CivilizaceJak na to...BárymetrBanánové rybičkyNoc s AndělemNa plovárněNikdo není dokonalýDnes uvádí...


Aktualizace osobnostního profilu Steve Lichtag: 12.4. 2024 23:11