Gene Reynolds (1923 - 2020)


Gene Reynolds se narodil Frankovi Eugenovi Blumenthalovi a Maude Evelyn Blumenthal. Byl vychován v Detroitu, kde jeho otec Frank podnikal. Rodina se v roce 1934 přestěhovala do Los Angeles.

V roce 1957 Reynolds spojil síly se spisovatelem Frankem Gruberem a Jamesem Brooksem, a vytvořili scénáře pro westernový seriál Tales of Wells Fargo. Během pětiletého vysílání napsal a režíroval řadu epizod. Další režijní počiny zahrnují několik epizod Leave It to Beaver, Andy Griffith Show, Farmer's Daughter, F Troop, Hogan's Heroes, Room 222 a Many Happy Returns.

Jako spisovatel, režisér a producent se Reynolds podílel na dvou velmi úspěšných televizních seriálech CBS v 70. a na počátku 80. let 20. století. Mezi lety 1972 až 1983 produkoval 121 epizod seriálu M*A*S*H, pro který  napsal jedenáct epizod a režíroval jich dvacet čtyři. Během stejného období produkoval dvacet epizod seriálu Lou Grant, pro který napsal nebo spolu-napsal čtyři epizody a režíroval jich jedenáct.

Reynolds byl nominován čtyřiadvacetkrát na „Primetime Emmy“. „Emmy Awards“ vyhrál šestkrát, včetně „Primetime Emmy Award“ za vynikající komediální seriál pro M*A*S*H a dvakrát „Primetime Emmy Award“ za mimořádný činoherní seriál Lou Grant, který mu také udělil cenu „Humanitas“. Dvakrát získal „Cenu režisérů Guild of America“ za vynikající režii za komediální seriál na M*A*S*H a „Cenu režisérů Ameriky“ za vynikající režii. Cenu Amerických režisérů Drama Series“ za vynikající režii na Lou Grant.


4.4.1923
Cleveland, Ohio, USA
3.2.2020
Burbank, California, USA
Gene Reynolds csfd

M*A*S*HHow to Get ThereBoj o JennyTales from the Hollywood Hills: Golden LandDoživotíIn Defense of KidsIf I Love You, Am I Trapped Forever?Southern FriedAnderson and CompanySwingin' TogetherDotek andělaPromised LandChristyMontySecond ChancesSupermanLife Goes OnA Fine RomanceStudio 5-BHeartbeatV žáru nociMr. PresidentHometownThe Duck FactoryLou Grant


Aktualizace osobnostního profilu Gene Reynolds: 10.11. 2023 17:59